У уторак уручење сертификата о акредитацији

У Едукативном центру Дома здравља Ваљево у уторак 13. јуна у 13 сати биће организована пригодна свечаност на којој ће Дому здравља Ваљево бити уручен сертификат о акредитацији на седам година. Присутнима ће се обратити директор Агенције за акредитацију здравствених установа Србије Владимир Арсеновић, директор Дома здравља др Завен Дер Хазарјан и стручни сарадник Агенције Светлана Дрча.

Агенција за акредитацију у мају је Дому здравља Ваљево доставила завршни извештај о акредитацији, у којем је наведено да је на основу процентуалне заступљености добијених оцена ваљевска установа завредела сертификат о акредитацији на максималних седам година. Акредитација представља званичну потврду квалитета рада здравствене установе на основу утврђених стандарда. Циљеви акредитације су подизање нивоа квалитета и безбедности пружања услуга здравствене заштите и стандардизовање процедура.

Поступак акредитације трајао је годину дана, а главне фазе биле су самооцењивање (документовање испуњавања критеријума) и спољашње оцењивање. Тим Агенције за акредитацију здравствених установа Србије спровео је спољашње оцењивање од 10. до 12. априла ове године.