Медицинско село у Бранковини у оквир „Дана малине“

У недељу 26. јуна у Бранковини ће бити одржана здравствена превентивна акција „Медицинско село“, која ће бити организована у оквиру традиционалне привредно-туристичке манифестације „Дан малине“. Тим поводом је организатор „Дана малине“ Туристичко друштво „Љуба Ненадовић“ из Бранковине одржало конференцију за новинаре у Градској управи, у којој је учествовала и начелница Службе за здравствену заштиту одраслог становништва др Јелена Гајић. Др Гајић је најавила учешће Дома здравља Ваљево у манифестацији, односно 13. Медицинско село, по којем је наша установа препознатљива широм Србије:

-Сведоци смо да је становништво у селима старо, то су уједно и генерације којима је тешко оставити њиве да би дошли код лекара, тако да смо увидели да је потребно да одемо ми њима. Учествоваће 10 до 15 лекара из Дома здравља, такође петнаестак специјалиста из Опште болнице. На овај начин позивам све становнике Бранковине и околине да дођу на прегледе – недеља је, нерадни дан и нема разлога да не дођу и обаве један мали систематски преглед јер ће бити лекара различитих специјалности. Истичем да ће бити прегледани и мештани који немају оверену здравствену књижицу, али бисмо их замолили да понесу личну карту.

Члан Организационог одбора „Дана малине“ др Љуба Павић такође је указао на значај „Медицинског села“, наглашавајући да житељи у једном дану, са мало чекања, могу да обаве и опште прегледе и више специјалистичких прегледа. И овога пута моћи ће да обаве ЕКГ и ултразвучни преглед абдомена, провере ниво шећера у крви и холестерол, такође и притисак приликом прегледа наших лекара опште медицине итд. Све је бесплатно, прегледи ће почети у 8 часова и трајати до 12-13 сати, у зависности од интересовања.