Свети врачи – празник свих који се боре за здравље

У присуству градоначелника др Слободана Гвозденовића, председника Скупштине Милорада Илића и других представника Града, начелника Колубарског управног округа Горана Миливојевића, представника јавних предузећа и установа, образовних и културних установа, Војске Србије, Полицијске управе и других гостију, као и запослених из свих служби, у Дому здравља свечано је обележена лекарска слава Свети врачи. Овогодишњи домаћин била је Служба за здравствену заштиту жена. Након обреда резања славског колача, обраћајући се гостима и колегама начелник Службе др Милан Мирковић је истакао:

-Хвала свима вама што сте што сте нам се придружили за наш велики празник – лекарску славу, која није само слава лекара него свих нас који се боримо за здравље људи. А да се не боримо само за здравље људи, доказ је и предиван глас који сте чули за време обреда резања славског колача, а који припада Наташи Ћебић, докторки из наше службе. Поносан сам на Дом здравља и на моју службу јер смо од, рецимо, маргиналне службе постали препознатљиви не само у граду него и међу другим гинеколошким службама примарног нивоа у нашој држави.

У пригодном програму учествовали су: фолклорни ансамбл Медицинске школе, ученица ове школе Емилија Којић са одломком из Житија Светих врача и Теодора Рафаиловић, ученица четврте године соло певања и клавира МШ “Живорад Грбић” са песмом “Ој, Косово, Косово”. Домаћинство за наредну годину преузело је Одељење за техничке послове.