Превентивна акција Дома здравља Ваљево у Бранковини

У оквиру пројекта „Превентива – суштина примарне здравствене заштите“ у суботу 7. марта од 8 до 12 часова Дом здравља Ваљево организује превентивну акцију у амбуланти Бранковина. Сви мештани Бранковине и околних села могу доћи на бесплатне циљане прегледе: за процену ризика обољевања од шећерне болести типа 2, за рано откривање ризика за настанак болести срца и крвних судова и за рано откривање депресије.

Лекари и сестре Дома здравља Ваљево пружиће превентивне услуге мерења крвног притиска, телесне тежине и висине, шећера и холестерола у крви, израчунавати индекс телесне масе, дати неопходне савете за здрав начин живота и упуте за даље лечење по потреби... Здравље могу преконтролисати и мештани без здравственог осигурања, односно књижице. Дом здравља позива на прегледе и оне који мисле да су потпуно здрави – да то провере и потврде.

*Подршка за остварење овог Пројекта обезбеђена је кроз грантове за пројекте у оквиру „Другог пројекта развоја здравства Србије“ и „ Додатног финансирања за Други пројекат развоја здравства Србије“ преко Владе Републике Србије, из средстава зајма Светске банке. Мишљења која су овде изнета одражавају ставове аутора и не представљају обавезно и ставове „Другог пројекта развоја здравства Србије“ и „Додатног финансирања за Други пројекат развоја здраства Србије“, Владе Републике Србије или Светске банке.