Služba stomatologije

  • Radno vreme: 7-21 sat (svakim radnim danom i subotom)
  • Telefon: 014/315-02-54
  • Adresa: Karađorđeva 45
  • Načelnik: Dr Irena Kukolj
  • Glavna sestra: Aleksandra Petrović
  • E-mail: nacelnik.stomatologija@dzvaljevo.rs


Služba stomatologije nalazi se u zasebnoj, komfornoj i funkcionalnoj zgradi u centru grada.

Opremljena je novim stomatološkim aparatima poznatog nemačkog proizvođača „RITTER“ i sa dva nova rendgen aparata. Koji omogućuju digitalne snimke vilice dece i odraslih uz MINIMALNU DOZU ZRAČENJA.

Renorviran je Hirurški blok, koji ima salu opremeljenu po najvišim standardnima, u kojoj se rade sve vrste oralno - hirurških intervencija poput vađenja zuba, operacija cisti, umnjaka, ugradnje implantata i veštačke kosti...

Stomatološka poliklinika Valjevo kompletno zbrinjava decu i odrasle pacijente. Pružamo stomatološke usluge u ambulantnim uslovima.

Imamo 23 stomatologa, 36 sestara i tehničara, od tog broja 14 lekara su specijalisti različitih grana stomatologije.

Sprovodimo prevenciju i lečenje oboljenja zuba, nadoknade izgubljenih zuba – krunice, mostove, proteze, obične i skeletirane, implante.

Kod nas možete uraditi sve operativne zahvate: od vađenja uklještenog umnjaka, cista granuloma, kao i ugradnje implantata.

Vaša deca mogu dobiti ortopedske aparate – mobilne i fiksne.

Naša poliklinika ima:

1. Dobro razvijenu preventivnu i dečiju stomatologiju. Sve osnovne škole i tri srednje škole imaju stomatološke ambulante. U centralnoj zgradi o učenicima srednjih škola, deci seoskih škola i deci od odojčeta do polaska u školu brinu 4 stomatologa. Svakodnevno sprovodimo preventivni rad sa ciljem očuvanja zdravlja usta i zuba dece, kao i sanaciju obolelih zuba.

2. Na odeljenjenju ortopedije stomatolozi vašoj deci pomažu da reše nepravilnosti zuba i vilica. Izrađuju pokretne i fiksne ortodontske aparate.

3. Odeljenje bolesti usta i zuba sa endodoncijom ima 2 doktora specijaliste bolesti zuba, 1 specijalista parodontologije i oralne medicine, 3 doktora stomatologije i 6 stomatoloških sestara. Ovaj tim zbrinjava pacijente sa bolom, obavlja lečenje obolelih zuba i desni. Rade ispune – plombe od savremenih materijala (bele plombe), pripremaju pacijente za fiksne nadoknade (krunice) i sprovode stalni preventivni rad sa pacijentima radi očuvanja zdravlja usta i zuba.

4. Na odeljenju protetike radi se kompletan program fiksnih i mobilnih protetskih nadoknada, počev od nadogradnji, metal-keramičkih krunica do klasičnih totalnih i parcijalnih proteza i vizila.

5. Odeljenje oralne hirurgije radi kompletan obim oralno-hiruških intervencija (ciste, granulome, umnjake, frenulume, serijska vađenja zuba, vađenje gangrenoznih zuba, kao i ugradnja implantata). Ovo odeljenje ima oralnog hirurga – specijalistu, 2 doktora stomatologije i 3 stomatološke sestre. Izuzetnu pažnju posvećujemo higijeni, sterilizaciji, zaštiti pacijenata i osoblja kako bi se izbegla i najmanja mogućnost infekcije.

Dođite i uverite se da su cene naših usluga prihvatljive, a pritom ih možete platitina različite i povoljne načine:
- čekovima na više rata, u zavisnosti od iznosa - kreditnom karticom
- kreditom na više mesečnih ili polumesečnih rata (ako je Vaša firma potpisala ugovor sa Domom zdravlja Valjevo).

O participaciji

Participacija je lično učešće osiguranih lica u troškovima zdravstvene zaštite, koje je odredio Republički zavod za zdravstveno osiguranje. Sredstva od doprinosa nisu dovoljna za finansiranje svih prava iz zdravstvenog osiguranja i zato je neophodno i Vaše lično učešće.
Participaciju u određenom procentualnom iznosu od cene zdravstvene usluge plaća osigurano lice koje koristi tu zdravstvenu uslugu.

Važno – svojstvo osiguranog lica utvrđuje se na osnovu propisane isprave o zravstvenom osiguranju koju izdaje matična filijala (overena zdravstvena knjižica).

O vašim pravima

Pravo na zdravstvenu zaštitu obuhvata zdravstvene usluge koje se obezbeđuju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja i to:
1) u potpunosti na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja za: - preglede i lečenje bolesti usta i zuba, izuzev protetskog zbrinjavanja, kod žena u vezi sa trudnoćom i 12 meseci posle porođaja; - preglede i lečenje bolesti usta i zuba dece do završetka IV razreda srednje škole (na Odeljenju dečje i preventivne stomatologije), kao i za studente do navršenih 26 godina (na Odeljenju bolesti usta i zuba); - preglede i lečenje bolesti usta i zuba starijih lica koja su teško telesno ili duševno ometena u razvoju, kao i lica sa težim urođenim ili stečenim deformitetom lica i vilica; - ukazivanje hitne stomatološke zdravstvene zaštite za odrasle; - preglede i lečenje bolesti usta i zuba u okviru preoperativnog i postoperativnog tretmana malignih bolesti maksilofacijalnog predela;
2) uz participaciju u iznosu 20% od cene zdravstvene usluge za: - stomatološke preglede i lečenje usta i zuba, izuzev protetskog zbrinjavanja, pre operacije srca i transplantacije bubrega; - stomatološke preglede i lečenje u vezi sa povredom zuba i kostiju lica;
3) uz participaciju od 50 dinara - lečenje komplikacija karijesa kod dece i omladine, vađenje zuba kao posledice karijesa (na Odeljenju za dečiju i preventivnu stomatologiju);
4) -uz participaciju u iznosu 35% od cene zdravstvene usluge za: - izradu akrilatne totalne i subtotalne proteze kod osoba starijih od 65 godina. Nalog za izradu proteza mora biti overen u poslovnici Fonda.
5) nezaposlena lica koja imaju odgovarajuću potvrdu izdatu od strane RFZO

Svi ostali pacijenti plaćaju punu cenu pružene stomatološke usluge. Stomatološke usluge koje nisu utvrđene kao pravo iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, plaća osigurano lice iz svojih sredstava, po cenama koje utvrđuje davalac zdravstvene usluge.

Одељење оралне хирургије, болести уста и зуба са пријемом и тријажом и стоматолошке протетике са зубнотехничким лабораторијумом »

Одељење за дечију и превентивну стоматологију са ортопедијом вилице »