Данас почиње вакцинација без претходне пријаве

Н а вакциналном пункту Дома здравља Ваљево у хотелу „Гранд“ данас од 16 часова, а наредних дана од 14 сати, почиње вакцинација првом дозом „Синофарма“ без раније пријаве. Истовремено ће наредних дана прву дозу „Синофарма“ добити и грађани који су се пријавили преко е-управе, у терминима који им буду достављени СМС поруком и имејлом. Паралелно ће се, према заказаним терминима, одвијати и пријем друге дозе (тзв. ревакцинација).

Радно време вакциналног места „Гранд“ је од 8 до 20 часова. Препорука је да грађани без пријаве дођу у поподневним сатима, како би се избегле гужве.

У току су организационе припреме за имунизацију на сеоском подручју. Прва акција ће бити у суботу 10. априла од 9 часова у селу Миличиница, у згради школе. Преко Месне заједнице за вакцинацију се пријавило стотинак мештана тог краја, а могу доћи и други заинтересовани житељи. Мобилна екипа ће вакцину дати у неколико домаћинства чији чланови из здравствених разлога не могу доћи на пункт за имунизацију.

Од четвртка 8. априла екипе Службе кућне неге и лечења и Поливалентне патронаже настављају са давањем првих доза у кућним условима, на ширем градском и сеоком подручју, по већ формираним списковима грађана који су се пријавили преко е-управе. У међувремену реализују ревакцинацију грађана који су на тај начин раније примили прву дозу.

У свим набројаним активностима ради се о имунизацији кинеском вакцином „Синофарм“, која је најпогоднија за транспорт и чување.

Повратак на Главну страну