Посета министарке Славице Ђукић Дејановић

М

инистарка без портфеља у Влади Србије задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић посетила је јуче Ваљево. После састанка са градоначелником Слободаном Гвозденовићем, посетила је нашу установу у којој је обишла Саветовалиште за заштиту репродуктивног здравља младих у оквиру одељења Гинекологије. Кабинет за демографију и популациону политику, у оквиру Јавног позива и суфинансирања мера популационе политiке 2018. и 2019. године, доделио је неповратна средства за адаптацију дела Дома здравља Ваљево, за отварање Саветовалишта за заштиту репродуктивног здравља младих.

У пратњи директорке Дома здравља др Бранке Антић министарку Ђукић Дејановић je са искоришћеношћу средстава упознао начелник Службе за здравствену заштиту жена др Милан Мирковић. Министарка је обишла десно крило гинеколошког одељења, у којем је опремљена просторија за психофизичку припрему трудница, припремљен је промотивни едукативни материјал намењен очувању репродуктивног здравља, као и промо пулт у холу на којем се, осим едукативног материјала, могу добити неопходне информације. Проф. Др Славица Ђукић Дејановић изразила је задовољство оним што је видела, а била је пријатно изненађена и одличном опремљеношћу службе. Најавила је помоћ за довршетак започетих пројеката на нашој Гинекологији.

Ђукић Дејановић је посетила и Центар за вантелесну оплодњу Опште болнице Ваљево, коме су у оквиру Јавног позива и суфинансирања мера популационе политiке 2018. и 2019. године опредељна средства за набавку инкубатора.