Комеморација др Миомиру Сапунџићу

У Дому здравља Ваљево данас је одржана комеморација поводом смрти др Миомира Сапунџића (1938-2020), једног од доајена ваљевске гинекологије. Др Сапунџић је радни век провео у Гинеколошко-акушерској служби Опште болнице Ваљево и у Гинеколошком диспанзеру Дома здравља Ваљево. Jедно време jе био и начелник болничке гинеколошке службе. Био је студент академика др Војина Шуловића.

После уводне речи директорке Дома здравља др Бранке Антић, присутне је на др Мила Сапунџића подсетио његов некадашњи колега др Никола Симић, гинеколог у пензији:

-Некако смо у исто време почели радити у болници, 1975/76. године, када се доктор Миле, како смо га сви звали, вратио са специјализације, а ја сам почео да стажирам. Упознао сам тада човека који је био изузетно стручан и педантан лекар. У то доба смо радили у доста тешким условима, а др Миле је водио нашу шок собу, где су оперисане жене лежале по 10 до 15 дана, а он се доста добро носио са проблемима које смо имали. У операционој сали сматрали смо га најбољим и јесте био најбољи. Његова минуциозност у раду била је таква да смо се ми специјализанти плашили да ли ћемо моћи да га испратимо. У свему што је радио био је методичан, поштовао је колеге и пацијенте.

Др Ненад Димитријевић, начелник Гинеколошко-акушерске службе Опште болнице Ваљево, захвалио се др Сапунџићу за све што их је научио у гинеколошкој хирургији, затим педантности у раду и чињеници да много тога пише у књигама.

Др Миле Сапунџић је рођен 1938. године у Гроцкој. Редовне студије и специјализацију из гинекологије завршио је на Медицинском факултету у Београду. У Медицинском центру Ваљево радио је од 1965. године. За собом је оставио две кћерке и четворо унука. Сахрањен је данас на Новом гробљу у Ваљеву.