Активности Дома здравља и партнера у Дечјој недељи

У оквиру „Дечје недеље“, која се одржава од 7. до 13. октобра, Служба поливалентне патронаже Дома здравља, Завод за јавно здравље, Црвени крст и Медицинска школа организују радионице у неколико сеоских основних школа, под мотом „Очувај своје здравље и унапреди га“.

Патронажа са предшколцима и ђацима од првог до четвртог разреда, уз подршку Медицинске школе, реализује радионице посвећене безбедности деце у саобраћају и превенцији евентуалних повреда, као и здравим стиловима живота. Представници Завода за јавно здравље са петацима и шестацима раде на тему значаја правилне исхране и физичке активности, док психолог Саветовалишта за младе Дома здравља и Црвени крст разговарају о хуманим вредностима са ученицима седмог и осмог разреда.

Данас су радионице одржане у школи „Илија Бирчанин“ у Причевићу, у уторак од 10 часова ће бити организоване у ОШ „Прота Матеја Ненадовић“ Бранковина, у среду од 12.30 је на реду школа „Свети Сава“ у Попучкама, у четвртак од 9 сати школа у Поћути, а у петак од 10 часова издвојено одељење ОШ „Андра Савчић“ у Горњој Грабовици.

У Дечјој библиотеци нашег града Дом здравља и Медицинска школа поставили су изложбу „Очувај своје здравље и унапреди га“, на теме: Лична хигијена и нега, Раст и развој, Правилна исхрана, Промоција хуманих вредности – Права детета. Све активности намењене су деци предшколског и школског узраста до осмог разреда, као и васпитачима, учитељима и наставницима.