Реконструкција Дома здравља Ваљево по плану

Р еконструкција јужне вертикале (јужног крила) зграде Дома здравља Ваљево започета је 14. новембра прошле године и добро напредује. Директорка др Бранка Антић је врло задовољна темпом и квалитетом радова и очекује да ће службе у овај део зграде бити усељене око 1. маја.

-Врло сам задовољна, дошли смо до финалних радова, на неким деловима већ је урађена нова керамика, замењени прозори, почело је постављање радијатора и лед панела. Морам да нагласим да је акценат реконструкције на енергетској ефикасности, и у погледу избора столарије и фасаде. Почело је и глетовање, када буде завршена столарија креће кречење, а затим постављање подова. Очекујем да јужни део буде завршен до краја априла и да се 1. маја уселимо. Грађани ће се изненадити када буду ушли у реновирани део, помислиће да су у новом Дому здравља или негде на Западу: све ће бити ново, светлије, пријатније, услови за пацијенте и запослене биће много бољи. Надам се да ће и једни и други бити врло задовољни и да, такорећи, неће имати утисак да се налазе у здравственој установи.

У овој, првој фази радова, реконструишу се простор Службе хитне медицинске помоћи, део Педијатрије, део Медицине рада, лабораторија, као и просторије управа и економско-финансијске службе. У другој фази, после 1. маја, прелази се на северну вертикалу: комплетну Општу медицину, део Медицине рада, део Педијатрије и Гинекологију.

-Што се тиче Стоматологије, сваког тренука се очекује да пројектант потврди да су завршене мале измене пројекта, а онда ће, након сагласности Канцеларије за јавна улагања, Град Ваљево расписати јавну набавку за реконструкцију зграде Стоматологије. Канцеларија је раније одобрила пројекат, али су биле неопходне ситне преправке. Очекујем да ће до краја месеца бити расписан тендер – најављује др Антић.

Радови у Дому здравља треба да буду готови до 1. новембра јер нам је идеја да лекарску славу Свети Врачи прославимо у новом руху, каже др Бранка Антић. Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије за реконструкцију Дома здравља Ваљево издвојила је 297 милиона динара. Извођач је ГП „Кеј“ из Ваљева, а рок за завршетак радова 12 месеци.