Испраћај у пензију педијатра др Вере Јокић

У права Дома здравља и колектив Службе за здравствену заштиту деце организовали су свечани испраћај у пензију дугогодишњем педијатру наше установе др Вери Јокић. Др Јокић је цео радни век провела на Педијатрији Дома здравља. У лепој и дирљивој атмосфери, уз пуно букета цвећа, загрљаја и емоција, заменик директора др Јелена Рајевац у име установе се захвалила др Верици на дугогодишњој дивној сарадњи и пожелела јој пуно здравља и среће у пензионерским данима. У име Службе за здравствену заштиту деце обратила се начелница др Валентина Марковић:

-Захваљујем Вам на разумевању које сте све ове године имали за нас, на несебичној помоћи у решавању наших професионалних и приватних проблема. Поготово Вам захваљујем што сте нама, младим колегама, помогли не само да научимо педијатрију него и да постанемо добри људи.

У име Школског диспанзера др Снежани се на дугогодишњој сарадњи припремљеним говором надахнуто захвалила колегиница др Весна Стојнић:

-Четрдесет година живота и рада у медицини и то са најосетљивијим пацијентима: од оних који су тек угледали свет до других који пролазе нимало лаке мене одрастања. Пређен пут од упорног и стрпљивог храбрења брижних мајки, нестрпљивих очева, свезнајућих искусних баба...до сарадње са просветним радницима, колегама, надређенима... Од бриге за стање болесника која није омеђена радним временом, до консултовања и потраге за решењима без трунке сујете, често и са колегама млађим од себе. Уз стално усавршавање и труд да се иде у корак са најновијим сазнањима у струци. Кроз све се формирао и засветлео лик докторке Вере – заиста омиљеног лекара многих генерација и човека од највећег родитељског поверења. Сви ћемо се сложити у овоме: иако без намере постала је институција, појам доброг лекара, такорећи изабраног – од Вишњег изабраног.

Др Вера се захвалила колективу, колегама и сарадницима на вишегодишњој сарадњи, као и својим учитељима који су је увели у свет педијатрије.

-Четрдесет година у Дому здравља и притом 40 година у Школском диспанзеру – мало ли је?! У пензију идем врло задовољна јер сам се трудила да свој посао радим на крајње одговоран, поштен и професионалан начин. Јако сам задовољна због једне ствари – што одлазим без неког великог пеха. Велика је то срећа јер ми збиља радимо један тежак посао, врло одговоран, где се час посла може десити непредвиђена ситуација. Посебно се захваљујем мом колективу, не само за професионалну сарадњу већ и за људску димензију коју су увек показивали према мени – пуни разумевања, емпатије и подршке у тешким ситуацијама којих је, нажалост, било у мом животу. Хвала пуно и мојој породици. Хвала свима вама који сте се на било који начин ангажовали око овога и што сте дошли, ово је диван дан за мене!

Поклоне су уручили и Синдикат лекара и фармацеута, као и бивши начелници службе др Бранко Капетановић и др Љубо Алимпијевић. Колектив је докторку Верицу изненадио врло лепо осмишљеном презентацијом о њеном професионалном и приватном животу, у чијој је припреми драгоцену помоћ пружио њен супруг, такође дугогодишњи лекар Дома здравља прим. др Радиша Јокић. Иначе, овој лепој свечаности је присуствовала породица Јокић, а треба нагласити да је један од синова, Милош, кренуо стопама родитеља, тако да се сада налази на специјализацији из опште медицине.