Патронажа Дома здравља активна у Дечјој недељи

Т радиционална манифестација Дечја недеља одржана је од 4. до 10. октобра под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“. Значајно учешће и ове године имала је Служба поливалентне патронаже која је је, заједно са сарадницима - представницима партнерских установа: Завода за јавно здравље, Медицинске школе и Црвеног крста Ваљево, одржала предавања и радионице у неколико градских и сеоских школа на подручју Града Ваљева.

Предавања и радионице одржане су у осмогодишњим основним школама у Бранковини и Поћути. Теме за основце од првог до четвртог разреда биле су: Безбедност деце у саобраћају, Лична хигијена - са акцентом на превенцију Ковид инфекције и Правилна исхрана. За ученике од петог до осмог разреда тема је била Превенција алкохолизма младих, са препоруком за здраве стилове живота, као и за превенцију Ковид инфекције.

Са представницима одељења првог разреда у Медицинској и Tехничкој школи такође се разговарало о проблему алкохолизма код младих, значају здравих стилова живота за правилан развој и сазревање, а дате су им и напомене за превенцију Ковид инфекције, имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију.

Предавач Pатронажне службе била је струковна медицинска сестра – специјалиста јавног здравља Славица Филиповић.

Повратак на Главну страну