Вакцинални пункт Дома здравља од 11. маја у хотелу „Нарцис“

З бог пословних потреба хотела „Гранд“, од уторка 11. маја вакцинални пункт Дома здравља биће премештен у приземље хотела „Нарцис“. Радно време ће бити идентично – од 8 до 20 часова. Управа Дома здравља захваљује власницима хотела „Гранд“ на простору који је од 20. јануара до 10. маја био уступљен за потребе масовне имунизације становништва.

Тренутно су на располагању вакцине Синофарм и Фајзер-Бајонтек, које се могу добити без претходног заказивања термина.

У организацији Дома здравља до 10. маја са обе дозе имунизовано је 16.240 Ваљеваца, док је прву дозу примило још 3.600 људи. Укупно је потрошено 35.840 дозa вакцина против коронавируса различитих произвођача.

Највише је дато Синофарма – 23.052, затим Фајзера – 4.918, Спутњика В прва доза 3.211 и друга доза 2.485, док је вакцине АстраЗенека аплицирано 684.

У Миличиници је 1. маја ревакцинисано 89 мештана, а још троје примило прву дозу, док је 8. маја у Врагочаници ревакцинисано 34 људи и пет примило прву дозу. У припреми су нове акције масовне имунизације на сеоском подручју.

Служба поливалентне патронаже свакодневно, по унапред утврђеном распореду, даје и прву и другу дозу у кућним условима на градском и сеоском подручју. Мобилну екипу чине лекар и патронажни техничар (сестра).

Повратак на Главну страну