Нормализација радног времена Дома здравља

О д уторка 12. маја Дом здравља Ваљево се враћа на уобичајено радно време: од 7 до 21 сат, уз поштовање свих препоручених мера предострожности и мерење температуре на улазу. Због реконструкције зграде и даље ће се користити мањи улаз са деснe стране, у близини Хитне помоћи.

КОВИД амбуланта у Новом насељу убудуће ће радити сваки дан од 9 до 17 сати, после тога пацијенти са симтомпима који указују на инфекцију корона вирусом могу отићи у КОВИД амбуланту Опште болнице Ваљево.

Поново је отворена амбуланта у Дому Пензионера, са пуним радним временом од 7 до 21 сат, а од данас почињу с радом и секторске здравствене станице и амбуланте у Дивцима, Бранковини, Каменици и другим селима, по истом распореду као пре увођења ванредног стања.

У Амбуланти Пети пук и даље ће функционисати Дечје саветовалиште, где ће се искључиво у заказаним терминима радити систематски прегледи беба, њихово редовно вакцинисање и ултразвук кукова. У приземљу Педијатрије у згради Дома здравља радиће се прегледи болесне деце свих узраста, док ће на први спрат долазити здрава деца на различите превентивне и систематске прегледе као што су прегледи за редован упис у вртиће, прегледи осмака за упис у средњу школу итд.

Стоматологија се такође враћа на радно време од 7 до 21 сат. Дечје саветовалиште ради све превентивне прегледе, док стоматолошке ординације у основним и средњим школама почињу с радом од среде преподне, а радно време ће бити истакнуто у школама и усаглашено са њиховим активностима.