Нови циклус бесплатних превентивних прегледа

П осле летње паузе, у суботу 14. септембра у нашој установи почиње нови циклус бесплатних превентивних прегледа за колективе. Прегледи ће прво бити урађени за приватну фирму „Кинг Комерц“. То је друга приватна компанија, после „Босиса“, која се одазвала позиву Дома здравља на бесплатну проверу здравља. После тога на реду је колектив Центра за социјални рад „Колубара“, затим су у плану Пољопривредна школа са домом ученика Ваљево, Економска школа итд.

Акција се, на иницијативу Службе поливалентне патронаже, са циљем побољшања јавног здравља, спроводи већ три године и за њу је све веће интересовање. Прегледи су, по утврђеном плану, увек суботом у просторијама Дома здравља. Служба поливалентне патронаже мери ниво шећера, холестерола и триглицерида, телесну масу и висину, израчунава бодимас индекс и попуњава тзв. превентивну карту. За жене Патронажа реализује и кратку обуку за самопреглед дојке. Следи преглед специјалисте опште медицине, уз контролу плућа и крвног притиска, затим ултразвук стомака, а за жене и преглед у Гинеколошкој служби.

До сада су прилику за бесплатне превентивне прегледе својих запослених искористиле скоро све основне и средње школе са подручја Града Ваљева, Градска управа, друге установе, поједина јавна и приватна предузећа. Установе и предузећа, јавна или приватна, заинтересована за бесплатну контролу здравља својих запослених могу се јавити Служби поливалентне патронаже на телефоне 014/315-00-78 и 064/8321-992.