Од четвртка имунизација без пријаве вакцином „Фајзер“

Д ом здравља Ваљево обавештава суграђане да су потрошене све дозе „Синофарма“ за вакцинацију без претходне пријаве које су дистрибуиране нашој установи. Дом здравља је за ту намену добио 800 доза, а без пријаве је вакцинисао преко хиљаду грађана, с обзиром да се нису појавили сви који су имали заказане термине за „Синофарм“. Уколико буде додатних испорука „Синофарма“ за имунизацију без пријаве грађанство ће бити благовремено обавештено.

Данас ће се на пункту у хотелу „Гранд“ давати прве дозе „Фајзера“ у заказаним терминима, као и друге дозе ове вакцине. Стигле су и 102 дозе за вакцинацију без пријаве, па сви заинтересовани грађани могу од четвртка у 8 сати доћи и без заказаног термина, ако желе да приме „Фајзер“.

После Миличинице, где је у суботу прву дозу примило 89 мештана, јуче је у Врагочаници против вируса корона вакцинисано 34 људи – 31 у згради основне школе и троје у кућним условима. У плану је била вакцинација у Дивцима и туристичком месту Дивчибаре, где су већ направљени спискови, али су ове акције одложене док Дом здравља Ваљево не добије нове количине „Синофарма“.

Дом здравља Ваљево је на вакциналном месту у хотелу „Гранд“ и у кућним условима до сада утрошио 28.806 доза. Обе дозе примило је 12.469 особа, а прву 16.337.

Повратак на Главну страну