Активно учешће ДЗ Ваљево на Националном конгресу са међународним учешћем „На истом путу – ка истом циљу“

П редставници Дома здравља Ваљево су у периоду од 7.4 - 10.04.2022. активно учествовали на Националном конгресу са међународним учешћем ,,На истом путу - ка истом циљу’’, одржаном на Златибору у организацији Удружења здравствених радника и сарадника Републике Србије (УЗРСРС) ,,ЕСКУЛАП’’.

Свечано отварање означило је почетак рада Конгреса: поздравна реч председнице удружења ,,Ескулап'' Мирјане Блануше, као и еминентних гостију, сарадника из земље и иностранства. Потом је уследила додела захвалница и признања заслужним колегама и партнерима за допринос у развоју Удружења ,,Ескулап'' .

У Пленарном стручном делу Спец. струк. м.с. Славица Филиповић из Патронажне службе ДЗ Ваљево, као предавач по позиву, презентовала је тему посвећену обележавању Светског дана здравља на републичком нивоу са темом ,,Наша планета-наше здравље’’. Ово је био и овогодишњи слоган СЗО поводом овог датума у календару јавног здравља 7. априла 2022. године. Заједно са колегама, организатором конгреса Удружења Ескулап, колегиница Филиповић је радила на изради Постера посвећеном овом датуму који је био изложен на конгресу.

Други излагач у оквиру Пленарног дела са темом „Ја сам добро – свет је добро“ представио се Синиша Убовић, мотивациони тренер.

У другом дану Конгреса кроз велики број округлих столова и импозантан број стручних саопштења представили су се ДЗ Ваљево - Патронажна служба и Медицинска школа Ваљево заједничком презентацијом ,,Развој партнерства и сарадње у промоцији Јавног здравља’’. Аутори рада: Спец.Стр.М.С.Славица Филиповић и Струк.Специјалиста методике наставе, наставник Здравствене неге Милица Китић (Медицинска школа Ваљево), која је била излагач ове теме, док је колегиница Филиповић била у радном председништву сесије.

Представници Службе поливалентне патронаже ДЗ Ваљево: главна сестра Весна Павловић, Струк. МТ Дарко Лазаревић и Дипл.м.с. Богдана Михаиловић били су учесници конгреса, као слушаоци и подршка нашим колегиницама на презентацији.

Захвалница која је додељена колегиници Славици Филиповић – за изузетан допринос у развоју и спровођењу КМ едукације на Републичком нивоу, само је још једно у низу добијених признања које мотивише, подстиче и сведочи да струка и професија обавезују , да најбоља искуства делимо са колегама и развијамо квалитетну сарадњу.

Трећег дана Конгрес је настављен у истом величанственом светлу струке и богатих искустава здравствених професионалаца свих профила.

Програм Конгреса надмашио је сва очекивања и пружио изузетну слику струке и професије на највишем нивоу. Учествовао је велики број предавача по позиву: факултетских професора, лекара и медицинских сестара кроз теме округлих столова, преко 300 стручних радова и саопштења, постер презентација учесника из Републике Србије, струковних удружења, школа и факултета здравствене струке, здравствених установа из Региона (Словеније, Хрватске, БиХ, Републике Српске, Црне Горе, Македоније), али из иностранства (Швајцарска).

Национални конгрес са међународним учешћем ,,На истом путу-ка истом циљу’’, у организацији Удружења здравствених радника и сарадника Републике Србије (УЗРСРС) ,,ЕСКУЛАП’’, реализован је под Покровитељством Министарсва здравља Републике Србије, Коморе МСЗТС и Балканске асоцијације медицинских сестара.

Повратак на Главну страну