Нови превентивни прегледи у недељу 16. јуна

П ревентивни прегледи биће организовани у недељу 16. јуна 2024. године, од 8 до 17 часова, у Дому здравља и Болници Здравственог центра Ваљево.

На превентивним прегледима у недељу грађани ће моћи да ураде следеће прегледе: дерматолошки преглед младежа, тумор маркер ЦЕА, ЦА19-9, и Алпха Фетопротеин, мерење крвног притиска, УЗ абдомена, ниво шећера у крви, комплетна крвна слика.

У Дому здравља Ваљево ће бити омогућени превентивни општи систематски прегледи за децу, након којих ће по потреби за децу бити омогућени прегледи специјалиста огталмолога и оториноларинголога.

У дерматолошкој амбуланти у Болници, дерматовенеролози ће радити дермоскопију као основу прегледа младежа. Ултразвучни преглед абдомена биће рађен да четири пункта, по два у болници и Дому здравља.

Заказивање није потребно, већ је довољно само да грађани оду до здравствене установе од 8 до 17 сати. Посебан акценат на превенцији се односи и на грађане без здравственог осигурања, тј. здравствене књижице јер је ово прилика да потпуно бесплатно прегледају своје здравље.

Превентивни прегледи биће организовани у недељу у око 170 здравствених установа широм Србије. Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима.

Повратак на Главну страну