Од четвртка проширење капацитета КОВИД амбуланте, остали прегледи одраслих у Новом насељу

З бог све већег броја прегледа (у уторак 719 одраслих, од чега 317 првих прегледа), тестирања и анализа, Дом здравља Ваљево је приморан да од четвртка 16. септембра прошири капацитете за прегледе прехлађених и КОВИД позитивних пацијената.

Осим у приземљу, од сутра ће се ови прегледи обављати и на одељењу Медицине рада (други спрат - леви део). Пацијенте ће прегледати шест лекара истовремено, од понедељка седам. Радно време је од 7 до 22 часа.

Тестирање на присуство вируса и рендген снимање и даље ће се обављати у приземљу, а анализа крви у лабораторији на првом спрату.

Остали прегледи одраслих грађана од сутра ће се обављати у амбуланти Ново насеље, уз радно време од 7 до 20 часова. У две смене ће радити по четири лекара Опште медицине и Медицине рада. У новом насељу ће функционисати и мини лабораторија.

Наглашавамо да ће здрава деца и труднице у наредном периоду за лабораторијске анализе ићи у Биохемијску лабораторију Опште болнице.

КОВИД амбуланта за децу са респираторним инфекцијама и даље ће бити у приземљу Педијатрије – други улаз, док је први део намењен превентивним и систематским прегледима деце.

Све остаје исто и када су у питању услуге Гинеколошке службе. За здраве труднице улаз је са задње стране зграде - иза просторија Службе хитне помоћи, а за КОВИД позитивне на бочна покретна врата, десно од главног улаза Дома здравља.

Прегледи радника и други специфични прегледи спроводиће се у амбуланти Пети пук.

Подсећамо суграђане да за продужавање хроничне терапије могу користити бројеве телефона 064 8321 997 и 064 8321 431 радним данима од 7.00 до 13.30, као и сајт Дома здравља www.dzvaljevo.rs, кликом на Портал за пацијенте и попуњавањем једноставног формулара који се налази на тој страници.

Повратак на Главну страну