Болница и Дом здравља заједно обележили лекарску славу

О пшта болница и Дом здравља Ваљево после дужег времена заједнo су обележили лекарску славу Свете враче Козму и Дамјана. Свету архијерејску литургију у храму посвећеном Светим врачима у кругу болнице служио је епископ ваљевски Господин Исихије, уз саслуживање бројног свештенства. У чину резања славског колача учествовали су директори обе установе: др Бранка Антић и др Бојана Јанковић, са сарадницима.

У беседи владика Исихије је, између осталог, рекао:

- Честитам господи лекарима и директорима Опште болнице и Дома здравља овај велики празник светих бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана. Свима вама који сте се овде сабрали и причестили светим тајнама Христовим желим све добро, и онима који нису, а стреме ка томе. Нека је благослов Божји на свима вама молитвама светих врачева Козме и Дамјана.

У сали Хируршког блока званице, међу којима су били владика Исихије, градоначелник Лазар Гојковић и колеге из обе установе (у смањеном обиму због епидемиолошке ситуације) дочекали су домаћини славе из Службe оториноларингологије и максилофацијалне хирургије.

Начелник службе др Зоран Милосављевић упознао је владику са тренутним радом службе и болнице, пожелео колегама да тешка ситуација у којој напорно раде не траје још дуго и да их одржи узајамна солидарност, изразивши велико задовољство што су присутне и колеге из Дома здравља.

Дом здравља је у јутарњим сатима и у својој установи приредио обред резања славског колача, који је служио прота Тома Павловић, у присуству начелника служби и главних сестара и техничара. Након тога заједнички су се придружили литургији у болничкој цркви.

Повратак на Главну страну