Прослављенa лекарска слава Свети врачи

У Дому здравља Ваљево свечано је обележена лекарска слава, Свети врачи Козма и Дамјан. Уз колектив установе, присуствовали су градоначелник др Слободан Гвозденовић, начелник Колубарског управног округа Горан Миливојевић, члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић, руководство Опште болнице Ваљево, представници јавних предузећа и установа и друге званице. Овогодишњи домаћин, у име управе Дома здравља, била је директорка др Бранка Антић. Након обреда резања славског колача, свештеник Саша Максимовић поручио је:

-Славите свете бесребренике који су као и ви изучили медицину, али који нису лечили само лековима и лекарским вештинама него и молитвама. Пут на којем треба да их следимо јесте њихов пут вере, чистоте срца и милости према сваком човеку. Није у првом плану њихово чудотворство него милост коју бисмо и ми требали да имамо. Да прихватимо и оне који су други одбацили и да им помогнемо. На тај начин и сами се можемо назвати чудотворцима јер данас помоћи другом човеку равно је чуду, с обзиром да је човек постао неко ко ће ради свог личног интереса да згази другог човека, без занимања какве ће последице тај други човек имати. Када помогнемо другом човеку надилазимо људску природу.

Заменик директора Дома здравља др Јелена Рајевац у изјави за медије рекла је:

-У мало специфичним условима, с обзиром да је реконструкција кренула, славимо наш велики дан. Имамо јако пуно гостију, ту је градско руководство, ту су наши пријатељи и сарадници. Желимо да у наредној години завршимо оно што смо започели да следећу славу сачекамо у новом и још лепшем простору. Дом здравља је велика установа која заслужује, после толико година, комплетну реконструкцију. Биће мало тесно и тешко у наредном периоду, али молим суграђане за сарадњу и стрпљење јер оно што очекујемо јесте на добробит свих наших суграђана. Наравно да се радују и запослени, али здравље пацијената је на првом месту, тако да ће грађани Ваљева имати највећу корист од реконструкције.

На питање да ли ће бити нове опреме и, пре свега, још запослених лекара, др Рајевац је одговорила да ће од 1. јануара бити новог запошљавања, а да се опрема стално набавља, захваљујући првенствено локалној самоуправи као оснивачу дома здравља Ваљево.