Прегледи пацијената са респираторним инфекцијама у амбуланти Ново Насеље

Д ом здравља Ваљево обавештава суграђане да ће се од уторка 17. марта прегледи пацијената са симптомима респираторних инфекција: повишена телесна температура, кијавица, кашаљ, проблеми са дисањем обављати ИСКЉУЧИВО у амбуланти у Новом насељу (Трг владике Николаја, поред Поште, у близини ОШ „Десанка Максимовић“ и цркве).

Управа ваљевског Дома здравља ову меру је увела у складу са одлуком Министарства здравља да се прегледи грађана са овим симптомима издвоје из централних објеката примарне заштите у целој Србији. Бројеви телефона амбуланте у Новом Насељу за све информације и консултације су 014 239 798, 064 8321 967 и 064 8321 140.

Пацијенти са свим другим здравственим проблемима на прегледе долазе у централну зграду Дома здравља (Железничка 12). То важи и за грађане који своје картоне имају у амбуланти у Новом насељу. Наравно, грађани који картоне имају у амбулантама у Дому пензионера и на Петом пуку, а немају симптоме респираторних инфекција, прегледају се у тим здравственим објектима.

Дом здравља Ваљево ће и убудуће редовно обавештавати суграђане о изменама у функционисању примарне здравствене заштите у време ванредног стања проглашеног због опасности од ширења заразе вирусом КОВИД-19.