Превентивне акције за викенд

С лужба поливалентне патронаже и овог викенда имаће низ превентивних активности у заједници, користећи различите манифестације на сеоском подручју за основну контролу здравља и давање савета. У суботу 21. септембра је слава цркве у Ваљевској Каменици (Мала Госпојина), а после тога традиционално окупљање верника и мештана, које се некада завршавало великим народним вашаром. Том приликом ће патронажне сестре и техничари од 8 часова мештанима контролисати притисак и ниво шећера у крви.

У недељу 22. септембра Патронажа ће превентивно контролисати параметре здравља на два места. У 8 сати у манастиру Ћелије код Ваљева почиње освећење новог триолтарног храма изграђеног по завештању Аве Јустина Ћелијског. Очекује се присуство великог броја верника из читаве Србије, па и шире, тако да ће пулт Патронаже од ујутро бити стациониран у близини цркве, а дежураће и наша Служба хитне медицинске помоћи са транспортом.

Истог дана je у Миличиници, највећем и најудаљенијом селу на подручју Града Ваљева, слава цркве Покрова пресвете Богородице, као и манифестација „Изађи ми на котлић“. Организована је први пут прошле године са циљем оживљавања овог удаљеног села и одмах је окупила пуно учесника и посетилаца. Имајући у виду и да тренутно не ради амбуланта у Миличници, овај догађај је прилика бројним мештанима, али и посетиоцима, да преконтролишу здравље и посаветују се са лекаром опште медицине, с обзиром да ће тог дана бити присутан заједно са патронажним сестрама и техничарима. Наше екипе ће од јутарњих сати па докле буде потребно бити на лицу места.