Конкурс за ђачке ликовне и литерарне радове

О дсек за промоцију здравља ЗЗЈЗ Ваљево oбавештава да је и ове године, у циљу подстицања здравствено-васпитног рада у предшколским установама и школама, планиран конкурс за најбољи ликовни и литерарни рад на теме: Правилна исхрана - Здравље на уста улази, Здравље зуба и уста - Здраве навике за здраве зубе и Дојење као оптимална исхрана за новорођенче/одојче (Подржи дојење - за здравију планету). У реализацији конкурса, избору најбољих радова и обележавању ових тема по Календару здравља СЗО редвно учествују и одговарајуће службе Дома здравља Ваљево.

С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију због КОВИД-19, ове године сва три конкурса се реализују на почетку школске 2020/2021. године, о чему су обавештене све предшколске и школске установе Колубарско округу, како би радови благовремено пристигли у Завод за јавно здравље Ваљево.

За сваку од тема по три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика узраста I–IV разред основне школе и V–VIII разреда основне школе, предшколске и школске установе треба да доставе Заводу за јавно здравље Ваљево (Владике Николаја бр. 5) Центру за промоцију здравља, са назнаком: „За конкурс – Недеља здравља уста и зуба”, „За конкурс – Светска недеља дојења” и „За конкурс – Октобар месец правилне исхране” најкасније до 25. октобра 2020. године. Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, у формату блока број 5.

Најбољи радови биће изабрани на нивоу округа и прослеђени Институту за јавно здравље Србије. Радови се не враћају већ ће бити коришћени за дизајн и штампање здравствено-промотивног материјала у циљу промоције здравља.