Други форум Удружења здравствених радника и сарадника Србије ,,ЕСКУЛАП’’

У Вршцу је од 11. до 13. октобра одржан други Форум Удружења здравствених радника и сарадника Србије ,,ЕСКУЛАП’’. Дом здравља Ваљево је и овога пута уважен местом у Почасном одбору стручног скупа за директора наше установе др Бранку Антић, као и местом предавача у оквиру акредитованог националног семинара I категорије за специјалисту јавног здравља – струковну медицинску сестру Славицу Филиповић. Тема њеног предавања била је “ПАТРОНАЖНА СЛУЖБА - ЕДУКАТОР И ПОДРШКА ДОЈЕЊУ, ПОРОДИЧНОЈ И РАЗВОЈНОЈ НЕЗИ ДЕЦЕ“.

Свечаним отварањем 11. октобра почео је рад Форума, а преко 170 учесника поздравило је руководство Удружења: председницу Мирјану Бланушу из ГЗЗ КВБ Београд и потпредседника Горана Мошића из ИКВ ,,Дедиње’’. Међу уваженим гостима поздравну реч и обраћање, у име установе и присутних колега, имала је и главна сестра ДЗ Ваљево Гордана Симић. У наставку вечери реализован је и стручни састанак „ВАКЦИНАЦИЈОМ ДО ЗДРАВЉА“, који су водиле ВМС Сњежана Лончар и др Радмила Косић, специјалиста педијатрије, ДЗ Звездара Београд.

Другог дана Форума реализован је Национални семинар прве категорије „ИНДИВИДУАЛИЗОВАНА ЗДРАВСТВЕНА НЕГА НОВОРОЂЕНЧЕТА – ПОДРШКА ПОРОДИЦЕ И ЗДРАВСТВЕНИХ ПРОФЕСИОНАЛАЦА’’. У недељу 13. октобра реализован је и Писани тест “ЗАВИСНОСТ МЛАДИХ ОД АЛКОХОЛА – ГЛОБАЛНI ПРОБЛЕМ” СМС Татјана Динић, Специјална болница за психијатријске болести Горња Топоница. Пасивни учесници скупа су остварили 13 акредитованих бодова за учешће на овом Стручном форуму УЗРС,,ЕСКУЛАП’’.

Важно је истаћи да су овом стручном скупу присуствовали представници :Здравственог савета Србије, бројних установа примарног, секундарног и терцијарног нивоа ЗЗ Србије, од југа до севера наше земље. Задовољство и бројне похвале о организацији, темама, реализованим предавањима, дискусијама и закључцима важним за унапређење струке и професије здравствених радника у Репуублици Србији , исказани су у дискусијама, кроз евалуационе листове скупа и предивне утиске које су учесници понели са собом.

Свакако, у оквиру свечане вечери на крају стручног скупа све је употпуњено изузетним заједничким дружењем, са жељом за поновним виђењем и будућом сарадњом , у времену пред нама.