Библиотека поклања једногодишње чланске карте здравственим радницима Ваљева

Д aн књиге и ауторских права донео је и леп дар за хероје данашњице - све медицинске раднике Опште болнице Ваљево и Дома здравља Ваљево. Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ Ваљево покренула је лепу иницијативу која је на празник књиге, потписивањем протокола о сарадњи међу установама, учинила гест за све који су на првој линији борбе против корона вируса, медицинске и немедицинске раднике обе установе.

Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ Ваљево и ваљевске здравствене установе потписале су Протокол о сарадњи у циљу заједничке реализације пројекта „Бесплатна чланска карта Библиотеке за све здравствене раднике Ваљева“. Циљ је остваривање обостраног интереса у погледу унапређења рада установа и задовољавања потреба свих запослених да, након помоћи болеснима, нађу време и за себе кроз читање књига које је Матична библиотека овим пројектом учинила доступнијим за све запослене у здравству, поклонивши им бесплатне чланарине у трајању од годину дана.

- И као обичан грађанин свесна сам гужве у КОВИД амбулантама Опште болнице и Дома здравља и ова сарадња може бити прилика да се мало релаксирају након тешког рада. Са друге стране је позитивно и то што ће они који до сада нису били чланови наше библиотеке можда пожелети, када добију бесплатну чланску карту на годину дана, да наставе да редовно читају и буду редовни корисници услуга које пружа библиотека. Када се библиотекарство посматра у светлу књига евидентно је да се због информатичке ере и протока информација све више чита и користе књиге и научна помагала. Библиотекарство је ствар информација – навела је Виолета Милошевић приликом потписивања протокола о сарадњи, додајући да ваљевска библиотека иде у корак савремених токова и дигитално се трансформише за своје кориснике.

Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ Ваљево је за своје кориснике осавременила електронски приступ заказивања књига и продужетака термина, као и одјаву и пријаву. Библиотека је поносна на близу три хиљаде активних чланова за које набавља актуелне наслове и баштини вредне књиге у својој библиотечкој грађи, чекајући адекватан простор.

Директори здравствених установа су се захвалили на овом лепом гесту. Договорена је даља сарадња јер постоје едукативни центри са стручном литературом и у Општој болници и у Дому здравља Ваљево, што је значајно за едукацију свих запослених.

Протокол о сарадњи потписали су Виолета Милошевић, директор ваљевске библиотеке, као и директори ваљевских здравствених установа др Бранка Антић и др Зоран Ђурић.

Повратак на Главну страну