Свечаност поводом Месеца правилне исхране

Ц ентрална окружна свечаност поводом Светског дана хране (16. октобар) и Октобра - Месеца правилне исхране одржана је у Спортском центру Осечина. Организатор је био Завод за јавно здравље Ваљево, а домаћин Дом здравља Осечина. У име наше установе манифестацији су присуствовали представници Службе поливалентне патронаже, којима је уручена и захвалница Завода за успешну сарадњу. Присутнима су се обратили др Александра Филиповић и Снежана Маринковић из Завода за јавно здравље Ваљево и прим. др Душан Миловановић, директор Дома здравља Осечина.

После лепршавог програма у извођењу малишана из Предшколске установе „Лане“ из Осечине, уручене су награде предшколцима и основцима за најуспешније ликовне и литерарне радове на традиционалном конкурсу, који је ове године имао мото „Правилна исхрана доступна и приступачна свима. За свет без глади.“ На ликовном конкурсу код предшколаца највише награда су освојила деца из ваљевских вртића и Лајковца, у конкуренцији од првог до четвртог разреда из школе „Прота Матеја Ненадовић“ Бранковина, а од петог до осмог разреда ученици ОШ „Миле Дубљевић“ из Лајковца. Групне награде припале су предшколским групама вртића из Уба, Лајковца и Љига, а за литерарни рад прву награду добио је Јован Рајовић из ОШ „Нада Пурић“ Ваљево. Награђени радови ће представљати наш крај на републичком конкурсу Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

Манифестацији је присуствовало и руководство општине Осечина, чланови Општинске управе, колеге из домова здравља Колубарског округа, родитељи деце и други. Дом здравља Осечина је био одличан домаћин.