Борачком картицом до приоритета

П редседник Удружења бораца рата од 1991. до 1999. године, Александар Павић, похвалио је све запослене у Здравственом центру Ваљево изразивши велику захвалност на сарадњи и лечењу бораца. ЗЦ Ваљево и Удружење бораца су успоставили нову сарадњу да борци уз легитимацију имају приоритет приликом прегледа.

- Ово је само једна у низу од сарадњи које смо до сада имали и које планирамо у будућности. Заједничком иницијативом смо успели да борци добију статус какав заслужују, а овај приоритет уз борачку легитимацију је корак ка томе. Минимално је да могу да се лече и да добију здравствену негу какву заслужују. Овом сарадњом са ЗЦ Ваљево смо пример у Србији како треба да се односи према борцима јер су борци једнакатегорија када је најтеже увек су ту. Осим захвалности здравственим радницима, замолио бих их све још једном да увек разумеју шта значи бити борац и да је то једна осетљива популација – рекао је Александар Павић, додајући да су у претходном периоду борци учествовали у дивној акцији када су се самоиницијативно организовали, обратили тадашњој управи болнице и окречили пар одељења којима је то било најпотребније, уз обећање да ће кад год буде било потребно, борци бити ту за болницу и у будућности.

В.д. директора Здравственог центра Ваљево, др Владимир Пантелић истакао је изузетну сарадњу са Удружењем бораца већ дуже време.

- Носиоци борачке легитимације ће имати приоритет приликом прегледа у ЗЦ Ваљево. Знамо да су борци увек први на бранику отаџбине, а овоје један од начина да им се одужимо. Овим малим гестом можемо да им изађемо у сусрет сада када смо ми њима потребни. Из ресорног министарства су нас обилазили и министри и помоћници министра да обилазе борце који су били код нас на хоспиталном лечењу. Највише бораца у протеклом периоду је лежало на одељењу хирургије, на одељењу гастроентерологије и пнеумофтизиологије. Што се тиче прегледа ту је дијапазон широк, углавном све интернистичке гране су заступљене. На пример у току једне недеље у просеку имамо од седам до десет прегледа бораца – навео је др Пантелић.

Повратак на Главну страну