Посета премијерке Ане Брнабић

У оквиру посете Ваљеву, председница Владе Србије Ана Брнабић је, у пратњи министра здравља др Златибора Лончара и градоначелника Ваљева Лазара Гојковића, посетила и нашу установу. Премијерка је обишла реконструисани део Дома здравља, у којем су темељни радови на самом крају, о чему ју је упознала директорка наше установе др Бранка Антић. Потпуну реконструкцију Дома здравља, прву такву од отварања зграде шездесетих година прошлог века, финансира Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

На конференцији за новинаре одржаној у нашој установи Ана Брнабић је, између осталог, изјавила:

-Изузетан пројекат и један од најважнијих за грађане Ваљева је комплетна реконструкција од пода до плафона Дома здравља у Ваљеву. То је одговор на критике како смо уложили много новца за храм Светог Саве, критике људи који су водили Србију протеклих десет година, па ништа нису урадили, ни храм, ни болнице, како смо за те паре могли да завршимо још једну Тиршову. Игром случаја сам данас у Ваљеву, где радимо Дом здравља, у који инвестирамо око 350 милиона динара. Ово је само један од осам домова здравља, које у овом тренутку реконструишемо комплетно. Поред тога, у оквиру пројекта „једна милијарда евра у здравство“, које је покренуо Александар Вучић као председник Владе, а ми наставили, до сада смо завршили комплетну обнову 77 домова здравља и локалних амбуланти у 53 локалне самоуправе широм Србије. Завршено је 77, осам је у току, укључујући и Ваљево. Из буџета Републике Србије смо уложили око 40 милиона евра. И то је само ниво примарне здравствене заштите и драго ми је да после свих критика и после оног о чему сам јуче разговарала, да смо у Ваљеву где радимо комплетан Дом здравља. Завршавамо пројекат, техничку документацију за комплетну обнову Опште болнице у Ваљеву, то је оно што је пред нама да урадимо.

Председница Владе је претходно у Градској управи, заједно са министрима Браниславом Недимовићем и Златибором Лончаром, разговара са новим градоначелником Ваљева Лазаром Гојковићем, најављујући максималну подршку њему и и младој екипи која је недавно изабрана да води град. Након тога Ана Брнабић је посетила Техничку школу Ваљево, најављујући да постати један од 12 регионалних тренинг центара у који ће Влада Србије, уз подршку Европске инвестиционе банке, уложити око милион евра. Истакла је и значај стратешки важног пројекта за наш град – изградње брзе саобраћајнице од Лајковца до Иверка. Обраћајући се новинарима, градоначелник Лазар Гојковић је истакао да се разговарало и о завршетку Индустријске зоне и Дома за стара лица, о улагањима у Дивчибаре, о гасификацији као једном од начина за ублажавање проблема аерозагађења у нашем граду итд.