Завршена вакцинација у КП дому, у недељу Дивци

У

Казненом-поправном заводу за малолетнике Ваљево јуче је мобилна екипа Дома здравља вакцинисала првом дозом Синофарма 62 запослених и штићеника.

Следећу акцију масовне имунизације на сеоском подручју Дом здравља ће организовати у недељу 30. маја у амбуланти Дивци. Мештани Диваца и околних села моћи ће да приме прву дозу од 8 до 11 часова, без обзира да ли су се раније пријавили или не.

Oд почетка масовне имунизацијe до 25. маја, у организацији Дома здравља Ваљево, са обе дозе имунизовано је 18.500 Ваљеваца старијих од 18 година, док другу дозу треба да прими још 3.323 људи. То значи да је скоро 22 хиљаде људи примило бар прву дозу. Укупно је искоришћено 40.315 дозa вакцина против коронавируса различитих произвођача, највише Синофарма, затим Фајзера и Спутњика В.

Пре три дана почела је ревакцинација особа који су примили вакцину Астра Зенека и до сада је другу дозу примило њих 218 од 684.

Укључујући грађане који су другу дозу примили на пункту Опште болнице, потпуно је имунизовано преко 20 хиљада грађана Ваљева старијих од 18 година.

Повратак на Главну страну