Дом здравља на дивчибарском фестивалу „Ди Фест“

У суботу 22. јуна, по идеалном времену, у центру Дивчибара одржан је четврти „Ди Фест“, манифестација посвећена деци и дечјем стваралаштву, у организацији Удружења грађана „ТИМС“ и под покровитељством Града Ваљева. Фестивал је отворио градоначленик Ваљева др Слободан Гвозденовић. У прелепом амбијенту Дивчибара, на пропланку у близини хотела „Маљен“, окупило се преко хиљаду посетилаца да ужива у програму неколико стотина предшколаца, балерина Студија „М“, мађионичара, глумаца, фоклорног ансамбла... Дом здравља Ваљево пружио је традиционалну подршку овом лепом фестивалу, који је намењен најмлађима, али и бројним породицама са децом која бораве овог лета у напознатијем ваљевском планинском одмаралишту.

Служба хитне медицинске помоћи са транспортом представљала је ургентну медцинску подршку овом скупу, док је Служба поливалентне патронаже имала леп и врло посећен штанд. С обзиром да су Дивчибаре у овом периоду препуне породица и фамилија са малом децом, онда је и рад Патронаже пре свега био окренут здравој, активној породици, која користи благодети боравка на планинском ваздуху. У том смислу на врло посећеном штанду Патронаже дато је пуно препорука и савета за здравље уопште, али и за здраве стилове живота. Осим тога, око 60 људи је преконтролисало крвни притисак и ниво шећера у крви.

Службе хитне помоћи и Патронаже имале су и пар мањих медицинских интервенција, које су се односиле на санирање падова деце која су учествовала у „Играма без граница“ и вађење крпеља.