Обилазак чланова Удружења мултипле склерозе

У наставку сарадње Дома здравља Ваљево са са удружењима и клубовима особа са посебним потребама, Служба поливалентне патронаже поново је организовала кућне посете оболелима од мултипле склерозе, члановима истоименог удружења. Патронажне сестре и техничари настављају да се упознају са потребама ових суграђана, осим тога пружили су им нужну медицинску негу, као што је било и крајем јуна и почетком јула. Утиске из последњих кућних посета преноси главна сестра Патронаже Весна Павловић:

-Потресно је слушати тешке људске судбине, које их снађу у најлепшим годинама и снази. Без моћи да им помогнемо, али да са пажњом и емпатијом задобијемо њихово поверење и подстакнемо покретаче унутрашње воље за животом.

Од маја месеца интензивиране су активности у сарадњи са удружењима и клубовима особа са посебним потребама: са церебралном парализом, мултиплом склерозом, слепим и слабовидим особама итд. Одржано је неколико радионица у Клубу за особе са инвалидитетом „Корак напред“, са циљем успостављања подршке члановима Клуба и подстицаја здравим стиловима живота. У њима су учествовали чланови Друштва за церебралну парализу и Удружења мултипле склерозе. Психолог Дома здравља Живана Пантић и главна сестра Патронажне службе Весна Павловић разговарале са члановима Међуопштинског савеза слепих и слабовидих особа, са циљем јачања њиховог самопоуздања и сензибилисања друштва за њихове проблеме и потребе.

Ове активности део су рада Патронажне службе и Дома здравља у широј друштвеној заједници.