Огроман број прегледа и тестирања у КОВИД Дому здравља

У КОВИД Дому здравља Ваљево од 13. до 25. новембра код лекара је прегледано 7.137 пацијената са сумњом на инфекцију вирусом SARS-CoV-2, што је у просеку 550 прегледа дневно. Од тог броја је 6.428 одраслих и 709 деце предшколског и школског узраста. Број прегледа расте из дана у дан, тако да их је јуче било чак 625 (574 одраслих и 51 на Педијатрији). Поред тога, јуче је тестирано 249 суграђана и урађено 212 снимака на рентгену.

Због тако великог пријема пацијената, највећег до сада, стварају се гужве на улазу у Дом здравља и јавља се нестрпљење код грађана. Имајући потпуно разумевање за стање својих суграђана, Дом здравља указује да се у зграду истовремено уводи 40 људи: медицинска сестра или техничар одједном прозове 20 пацијената за преглед и по 10 за тестирање и рентген. То није мало, а све иде брже ако се поштују правила и постоји међусобно уважавање.

Упркос чекању, управа Дома здравља још једном моли суграђане на формирање реда и физичку дистанцу, на стрпљење и разумевање колико год је то могуће у датим околностима, имајући у виду и да медицинско особље ради брзо колико то медицински протоколи дозвољавају.

Повратак на Главну страну