Знатно опало интересовање за вакцинацију против коронавируса

К

ао и у другим градовима, и у Ваљеву је знатно опало интересовање за имунизацију против коронавируса. У претходних седам дана на вакциналном месту „Нарцис“ прву дозу примило је само 120 особа, док је у истом периоду ревакцинисано 708. Преовлађујуће вакцине су биле Синофарм и Фајзер.

Притом треба имати у виду да је међу 120 људи који су примили прву дозу био и значајан број држављана БИХ. У последњих две три недеље просечно их је десетак дневно, највише из тузланског и сарајевског кантона. Њима је такође Република Србија омогућила вакцинацију без претходне пријаве.

Вакцина свих произвођача које се користе у Србији има сасвим довољно, тако да Дом здравља Ваљево позива суграђане да се на време имунизују, имајући у виду да се Делта сој вируса постепено шири Европом.

На позив фабрике „Горење“ у петак је Дом здравља Ваљево у КОВИД контејнеру испред фабрике вакцинисао 14 радника (Фајзер и Синофарм), док је у „Нарцису“ прву дозу Фајзера примило седам радника ове компаније из БИХ.

Према информацији Штаба за ванредне ситуације Града Ваљева закључно са 27. јуном у Ваљеву је прву дозу примило 27.847, а обе дозе 26.837 особa.

Повратак на Главну страну