Градоначелник Лазар Гојковић примио вакцину против корона вируса

Г радоначелник Ваљева Лазар Гојковић је данас на вакциналном пункту Дома здравља у хотелу „Гранд“ примио прву дозу кинеске вакцине Синофарм и том приликом још једном позвао суграђане да се што пре вакцинишу.

- Ми у Србији имамо привилегију да можемо да бирамо између четири квалитетне вакцине и да их има у довољним количинама, тако да више није потребно ни заказивање. Док многи страни држављани долазе у Србију да приме вакцину, председник Републике Александар Вучић и наша Влада су омогућила да свако брзо и лако прими вакцину. Наши старији суграђани су имали приоритет и дисциплиновано су се одазвали вакцинацији. Сада је време да и ми млађи што пре будемо вакцинисани, јер само тако можемо коначно зауставити ширење корона вируса. А то значи да се што пре можемо вратити нормалном животу, раду, изласцима, што признаћемо, највише недостаје управо млађима - рекао је након вакцинације градоначелник Ваљева.

На вакциналном пункту Дома здравља у хотелу „Гранд“ oд уторка је настављена имунизација без заказивања термина вакцином Синофарм, с обзиром на то да су стигле нове количине. Тренутно је на располагању 1.470 доза, а располажемо и са 240 доза Спутњика В за имунизацију без претходне пријаве код е-Управе.

Закључно са 27. априлом Дом здравља Ваљево је потрошио 31.631 дозу вакцина против корона вируса различитих произвођача. Обе дозе примило је 13.521 особа, док је њих 4.589 започело процес имунизације првом дозом.

Повратак на Главну страну