Оборен дневни рекорд у броју датих вакцина

У четвртак је на вакциналном пункту Дома здравља у хотелу Гранд оборен рекорд у броју датих доза за један дан – 912. Координатор пункта Владимир Димитријевић каже да је од тога највећи део завршен до 14 часова, тако да је било још заказаних термина или више заинтересованих за имунизацију без пријаве, без проблема су могли прећи хиљаду аплицираних доза. И број ангажованог особља је био највећи до сада јер се знало за велики број заказаних термина за ревакцинацију.

Другу дозу Синофарма примило је 466 људи, а прву 106 и то без пријаве. Фајзером је ревакцинисано 299 Ваљеваца, а првом дозом вакцинисана 31 особа. Прву дозу Спутњика В примило је седам, а другу троје суграђана.

У среду је Синофармом ревакцинисано 484 особа, тако да је сада број Ваљеваца који су примили другу дозу у организацији Дома здравља око 14.775. Закључно са 27. априлом Дом здравља Ваљево је потрошио 33.122 дозe вакцина против корона вируса различитих произвођача.

Подсећамо грађане да вакцинални пункт у хотелу „Гранд“ неће радити за ускршње празнике – од петка до понедељка. Грађани којима је термин за ревакцину у петак треба да дођу у понедељак у прву смену, а ревакцинација од суботе и недеље пребацује се за уторак у првој смени (од 8 до 13.30 часова). Суграђани којима су термини за ревакцину у понедељак и уторак примиће је истог дана, али у поподневној смени – од 14 до 20 часова.

Ревакцинација мештана Миличинице је у суботу 1. маја у згради основне школе. Служба поливалентне патронаже ће давати другу дозу у кућним условима свим празничним данима осим недеље. Патронажа ће после ускршњих и првомајских празника кренути и са давањем прве дозе Синофарма на терену за пријављено становништво. У току следеће недеље другу дозу примиће и мештани Врагочанице у згради школе.

Повратак на Главну страну