Нови циклус бесплатних прегледа колектива

П осле летње паузе, у септембру је у Дому здравља Ваљево започет нови циклус бесплатних превентивних прегледа за колективе. Овог викенда здравље је преконтролисао део запослених Центра за социјални рад „Колубара“, а претходног приватна фирма „Кинг Комерц“. Служба поливалентне патронаже измерила је ниво шећера, холестерола и триглицерида, телесну масу и висину, израчунала бодимас индекс и попунила тзв. превентивну карту. За жене, које су биле у већини, Патронажа је реализовала и врло корисну обуку за самопреглед дојке. Уследио је преглед специјалисте опште медицине, уз контролу плућа и крвног притиска, затим ултразвук стомака, а за жене и преглед у Гинеколошкој служби.

После Центра за социјални рад „Колубара“ у плану су Пољопривредна школа са домом ученика Ваљево, Економска школа итд. Акција се, на иницијативу Службе поливалентне патронаже, са циљем побољшања јавног здравља, спроводи већ три године и за њу је све веће интересовање. Прегледи су, по утврђеном плану, увек суботом у просторијама Дома здравља. До сада су прилику за бесплатне превентивне прегледе својих запослених искористиле скоро све основне и средње школе са подручја Града Ваљева, Градска управа, друге установе, поједина јавна и приватна предузећа.

Установе и предузећа, јавна или приватна, заинтересована за бесплатну контролу здравља својих запослених могу се јавити Служби поливалентне патронаже на телефоне 014/315-00-78 и 064/8321-992.