Aпел суграђанима на опрезност за празнике

У пркос смањеном броју новоткривених случајева позитивних на КОВИД-19, као и нешто смањеном броју прегледа и тестирања, Дом здравља Ваљево апелује на суграђане да за Нову годину и божићне празнике не праве велики број контаката јер је ситуација далеко од стабилне.

Протекле недеље је за стотинак пацијената дневно смањен број прегледа у КОВИД Дому здравља, али је и даље велики и у просеку износи око 600, осим за викенд када је просечно било 400 прегледа. Може се констатовати да је смањен број првих прегледа, али је знатан број контролних с обзиром на пуно позитивних пацијената у претходном периоду.

Знатно се смањило и тестирање у последњих 7 до 10 дана, чему, између осталог, доприноси чињеница да се не раде контролни тестови пацијентима који више немају симптоме болести. Међутим, забрињавају подаци да је од броја тестираних суграђана преко 70 одсто позитивних.

У периоду од 21. до 27. децембра урађено је 306 PCR и 652 антиген тестова. Потребе за снимањем плућа не јењавају, тако да је у истом периоду урађено 1265 графија и констатован знатан број упала. Од почетка децембра до сада урађено је 5435 снимака плућа, око 1500 PCR и око 3500 антиген тестова.

Имајући све ове податке у виду Дом здравља Ваљево позива суграђане на опрезност и даље придржавање превентивних мера, као и на прославу Нове године у кругу породице и избегавање већег броја контаката.

Повратак на Главну страну