Premijer Aleksandar Vučić otvorio novu ambulantu u Divcima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine grada Valjeva dr Mihailo Jokić i direktor Doma zdravlja dr Zaven Der Hazarjan otvorili su danas novoizgrađenu ambulantu u selu Divci. Stara ambulanta je oštećena u majskim poplavama 2014. godine, a izgradnju nove je finansirala država sa 9,5 miliona dinara, odnosno Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije sredstvima Fonda solidarnosti Evropske unije. Medicinsku opremu vrednu oko 2,5 miliona dinara donirao je Klinički centar Srbije. Ambulanta će, za sada, raditi dva puta nedeljno, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar je u razgovoru sa Mihailom Jokićem i rukovodstvom Doma zdravlja najavio da će do jeseni biti izgrađen stan za lekara, tako da bi ambulanta mogla da radi svakodnevno. Inače, ambulanti gravitira oko 3.000 meštana Divaca i okolnih sela. U sklopu ambulante je i apoteka Apotekarske ustanove „Valjevo“.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je obišao ambulantu i u razgovoru sa upravom Doma zdravlja rekao da je zadovoljan izgledom i opremanjem ove zdravstvene ustanove, s tim što je obavešten da će radovi na uređenju parkinga i prostora oko ambulante biti nastavljeni. „ Srećan sam zbog ovoga što sam danas video u Divcima. Čuo sam da ovoj ambulanti gravitira veliki broj građana i drago mi je što će im usluge lekara sada biti dostupnije. Vidim da je stolarija odlična, da imate centralno grejanje, da je čisto i uredno. Verujem da će problem sa nekavlitetno urađenim podom biti otklonjen, tako da ćete imati dobre uslove za rad, a meštani dobre medicinske usluge koje će im biti na dohvat ruke“, rekao je predsednik Vlade.

U pratnji premijera Vućića bili su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Otvaranju ambulante prisustvovao je i gradonačelnik Stanko Terzić sa saradnicima, kao i druge zvanice iz gradskih institucija i susednih opština. Osim direktora dr Zavena Der Hazarjana, visoke zvanice dočekali su pomoćnici prim. dr Radiša Jokić i dr Branislav Jovanović, glavna sestra Gordana Simić i glavna sestra Службе za zdravstvenu zaštitu odraslih Snežana Cvejić.

Nakon otvaranja ambulante premijer Vučić se zadržao u kraćem neposrednom razgovoru sa meštanima Divaca.