Patronaži zahvalnica Udruženja penzionera za dugogodišnju saradnju

Za dugogodišnju saradnju i preventivne preglede u mesnim zajednicama, na Godišnjoj skupštini Udruženja penzionera Valjeva dodeljena je zahvalnica Službi polivalentne patronaže Doma zdravlja Valjevo. Od predsednika Udruženja Andrije Đilasa zahvalnicu su primile glavna sestra Службе patronaže Vesna Pavlović i patronažna sestra Milica Ranković.

Patronaža već godinama jednom mesečno sprovodi kontrolu zdravlja u Domu penzionera i mesnim zajednicama Krušik, Nada Purić, Naselje oslobodilaca Valjeva i Gradac. Prvenstveno se kontroliše pritisak i meri nivo šećera u krvi, uz zdravstvene savete i preporuke. Korisnici ovih usluga, među kojima su najbrojniji penzioneri, unapred su obavešteni o terminima preventivnih pregleda. Uskoro će mesečna provera zdravlja postati redovna i u mesnim zajednicama Dračić, Popučke i Divci.

Na ovaj način Patronaža Doma zdravlja Valjevo vodi brigu o starijim sugrađanima sa jasnim imperativom u radu: pružiti podršku razumevanjem potreba starenja i savetima podstaći zdravo starenje, koliko god je to moguće. U Valjevu ima 16.239 starih sa prosečnom starosti 77 godina kod žena i 72 godine kod muškaraca. Ovi podaci obavezuju da preventivni rad mora biti još organizovaniji i dostupniji pa se zbog toga proširuje na veći broj mesnih zajednica.