Prvi broj lista „Zdrava reč“

Povodom jubileja, pet godina samostalnog rada Doma zdravlja (od trenutka izdvajanja iz Zdravstvenog centra Valjevo), objavljen je prvi broj lista „Zdrava reč“. List je prvenstveno namenjen zaposlenima, saradnicima i partnerima naše ustanove, ali deo primeraka našao se i pred korisnicima usluga. Uz uvodnu reč direktora Zavena Der Hazarjana, prvi broj sadrži veliki tekst u kojem je rezimiran rad svih službi u proteklih pet godina, kao i pregled ulaganja u rekonstrukciju objekata i nabavku opreme. Predstavljeni su i rezultati rada Edukativnog centra, početak novog postupka akreditacije, dosadašnje obeležavanje lekarske slave Sveti Vrači, kao i uloga sestrinstva u ukupnom radu ustanove.

Inicijator i koordinator „Medicinskog sela“ prim. dr Radiša Jokić podsetio nas je na značaj i istorijat ove poznate zdravstvene manifestacije. Poseban članak iz pera dr Zavena Der Hazarjana posvećen je jubileju Medicine rada – pola veka organizovanog rada u ovoj grani medicine. Na kraju smo malo pažnje posvetili kulturi i nedavno organizovanoj izložbi „Valjevo 1914-1915. godine – grad bolnica“, koja je prvi put priređena u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji. Prvi broj naših malih novina začinjen je fotografijom sa Novogodišnje priredbe i dodele paketića, kao i simpatičnom fotografijom kojom najavljujemo Svetski dan borbe protiv pušenja.

List su uredili Branko Petrović, angažovan na poslovima odnosa s javnošću naše ustanove, prim. dr Radiša Jokić i glavna sestra Doma zdravlja Gordana Simić. Kompjutersku pripremu je uradio Josip Gračanin. Odštampan je u tiražu od 500 primeraka. Namera je da „Zdrava reč“ izlazi periodično, dva do tri puta godišnje.

ZDRAVA REČ, broj 1 - preuzmite PDF