Stručni sastanci i seminari u Edukativnom centru

Krajem avgusta nastavljena je realizacija programa kontinuirane medicinske edukacije u Edukativnom centru Doma zdravlja Valjevo. Danas je održan stručni sastanak prve kategorije „Karakteristike i izazovi trećeg životnog doba“, akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije, preko Komore medicinskih sestara i tehničara Srbije. Autori su specijalisti javnog zdravlja strukovne medicinske sestre Slavica Filipović i Milica Ranković iz Службе polivalentne patronaže. Namenjen je medicinskim sestrama i tehničarima svih profila, koji za učešće na sastanku dobijaju dva boda. Akreditacija je prijavljena preko Edukativnog centra Doma zdravlja Valjevo tako da je učešće besplatno za sve zaposlene u našoj ustanovi.

Prošle nedelje je održan stručni sastanak prve kategorije, takođe besplatan za medicinske sestre i tehničare svih profila, pod nazivom „Značaj postojanja i iskustva u radu Telefonskog savetovališta Deca Srbije“. Odnosi se na dvogodišnja iskustva naših patronažnih sestara i tehničara u radu telefonskog savetovališta u Domu zdravlja Valjevo. Akreditovani predavači bile su Slavica Filipović i Milica Ranković.

U subotu se održava eksterna medicinska edukacija u organizaciji Udruženja zdravstvenih radnika Kolubarskog okruga, članice Udruženja zdravstvenih radnika Republike Srbije. Predavač je predsednica Saveza mr Radmila Nešić, tema „Šta je normalno, a šta nenormalno – gde normalnost počinje, a gde prestaje?“. Radi se ulazni i izlazni test i edukacija nosi maksimalnih 10 bodova. Edukaciju mogu pohađati lekari, stomatolozi, farmaceuti, biohemičari, medicinske sestre i zdravstveni tehničari, odnosno svi medicinski radnici.