Најава реконструкције средствима Канцеларије за јавне набавке

Након завршетка темељне реконструкције Дома здравља и зграде Стоматологије имаћемо услове достојне човека. Канцеларија за јавне набавке Владе Србије наменила је за овај посао 200 милиона динара. Јавна набавка за извођача радова биће расписана у мају. До пре годину и по дана нисмо се лагодно осећали када дођемо у Дом здравља, не само због тога што смо евентуално болесни. Тоалети за пацијенте, рецимо, били су у врло лошем стању. У међувремену то је доведено у ред и сада је дошло време за неопходну темељну реконструкцију Дома здравља – изјавила је Јелена Калат, координатор Службе за правне и економско-финансијске послове у Дому здравља, најваљујући да ће се кренути од Службе стоматологије.

Зграда Стоматологије је подигнута пре 40 година.На њој ће бити промењена комплетна столарија, потом водоводне и канализационе цеви и инсталације, керамика, дотрајала и оштећена фасада. Када је изграђена, у њој је остављен и простор за лифт који све до сада није уграђен. Пошто зграда има три спрата старији суграђани су се жалили да им представља тешкоћу да се попну до свог стоматолога. Сада ће, коначно, бити уграђен и тај дуго очекивани лифт.

-У унутрашњости зграде Дома здравља доста је урађено у претходне две године, тако да ће бити настављена темељна реконструкција. Кров, посебно на дограђеном делу, је оштећен и прокишњава, па ће бити замењен. Зграда ће добити пуно на енергетској ефикасности заменом комплетне столарије. Такође биће уграђена централна клима. Сада скоро све ординације имају климу, али у ходницима-чекаоницама зими често буде хладно, а лети загушљиво. Централна клима ће разрешити ту непријатност. И у згради Дома здравља биће реконструисан лифт. Зграда има и два атријума за које би се најблаже могло рећи да су запуштени. У атријуму код Дечјег одељења биће постављен мали забавни парк, а у другом атријуму биће урађена дренажа, засађено зеленило и постављене клупе, како би пацијенти могли у пријатнијој атмосфери сачекати на лекарски преглед. Биће, такође, урађена надстрешница за санитете и уређен паркинг.

Јелена Калат истиче да је Дом здравља руководио израдом пројекта реконструкције, али да је врата Канцеларије за јавне набавке и пут до њеног позитивног мишљења отворио градоначелник др Слободан Гвозденовић.