Превентивни прегледи за колектив школе из Каменице

После летње паузе, у суботу је Дом здравља наставио превентивне систематске прегледе за ваљевске колективе. Акција се, на иницијативу Службе поливалентне патронаже, спроводи већ три године и дала је одличне резултате. Ове и наредне суботе раде се превентивни прегледи за колектив Основне школе „Милован Глишић“ из Ваљевске Каменице. Прегледано је 17 запослених, наредног викенда планирано је њих 20.

Служба поливалентне патронаже измерила им је ниво шећера, холестерола и триглицерида, телесну масу и висину, израчунала бодимас индекс, уз попуњавање превентивне карте. За женски део колектива одржано је кратко предавање о самопрегледу дојке. Сви су прошли општи преглед лекара уз контролу плућа и крвног притиска, ултразвук стомака, а жене и преглед у Гинеколошкој служби.

Службеници са параметрима или здравственим показатељима који одступају од дозвољених посаветовани су да се обрате свом изабраном лекару и ураде додатне биохемијске анализе. Ако се утврде озбиљније здравствене промене или се посумња на њих, Дом здравља повезује прегледане са специјалистима секундарног нивоа ради допунске дијагностике.

Установе и предузећа, јавна или приватна, заинтересована за бесплатну контролу здравља својих запослених могу се јавити Служби поливалентне патронаже на телефоне 014/315-00-78 и 064/8321-992.