Прослављени Свети врачи

У Дому здравља Ваљево свечано је обележена лекарска слава, Свети врачи Козма и Дамјан. Уз колектив установе, присуствовали су градоначелник др Слободан Гвозденовић, начелник Колубарског управног округа Горан Миливојевић, заменик председника Градске скупштине Михаило Милутиновић, представници јавних предузећа и установа и друге званице. Овогодишњи домаћин било је Одељење за техничке послове. Након обреда резања славског колача, протојереј ставрофор Тома Павловић поручио је:

-Молим лекаре и све здравствене раднике да истрају у свом захтевном и тешком послу, да изађу у сусрет свакоме ко тражи помоћ, са надом да ће му бити боље. А нада је једна од врлина која краси човека и која га чини човеком, без наде нема напретка и стварања.

В.д. директора Дома здравља др Бранка Антић преузела је домаћинство за наредну годину у име управе. Овом приликом истакла је да Дом здравља као установа примарне заштите има важну улогу у здравственом систему.

-Као установа примарне здравствене заштите ми смо први који прихватамо суграђане, трудећи се да препознамо и дијагностикујемо њихове медицинске проблеме, а врло често да им упутимо речи разумевања. Чињеница је да су многи наши лекари оптерећени послом, али трудимо се да нађемо довољно времена за све. Осим тога, сигурна сам да смо један од најуређенијих и најопремљенијих домова здравља у Србији. Желим да истакнем велико разумевање локалне самоуправе и градоначелника др Слободана Гвозденовића, захваљујући чему су створени бољи услови за пацијенте и запослене. Доста радимо на промоцији здравља и превенцији болести кроз скрининге, саветовалишта, здравствено-превентивне акције, превентивне систематске прегледе, радионице по школама итд. Само данас, на Светски дан борбе против дијабетеса, имамо неколико активности којима скрећемо пажњу на пораст овог хроничног незаразног обољења.