Превентивни прегледи за колективе

Од средине септембра до данас Дом здравља Ваљево спровео је бесплатне превентивне систематске прегледе за колективе Ваљевске гимназије, Основне школе „Милован Глишић“ из Ваљева, ОШ „Милован Глишић“ из Ваљевске Каменице и ОШ „Свети Сава“ из Попучака. Акција се, на иницијативу Службе поливалентне патронаже, спроводи већ три године и дала је одличне резултате. Прегледи се обављају увек суботом у просторијама Дома здравља.

Ове суботе преконтролисано је здравље 20 запослених из Основне школе „Свети Сава“ из Попучака. Служба поливалентне патронаже измерила им је ниво шећера, холестерола и триглицерида, телесну масу и висину, израчунала бодимас индекс, уз попуњавање превентивне карте. Сви су прошли преглед специјалисте опште медицине, уз контролу плућа и крвног притиска, затим ултразвук стомака, а жене и преглед у Гинеколошкој служби. Појединци са параметрима или здравственим показатељима који одступају од дозвољених посаветовани су да се обрате свом изабраном лекару, ураде додатне биохемијске анализе или буду упућени код специјалисте.

Због јануарских празника следи пауза до краја тог месеца, када ће кренути прегледи за Музичку школу, а после тога за компанију „Босис“. Установе и предузећа, јавна или приватна, заинтересована за бесплатну контролу здравља својих запослених могу се јавити Служби поливалентне патронаже на телефоне 014/315-00-78 и 064/8321-992.