Комеморација др Зорану Живковићу, оралном хирургу

У нашој установи јуче је одржана комеморација др Зорану Живковићу, специјалисти оралне хирургије, шефу Одељења оралне хирургије Стоматолошке службе Дома здравља Ваљево, који је преминуо 16. јануара после кратке и тешке болести. У име Дома здравља члановима породице, бројним колегама и пријатељима обратила се директор др Бранка Антић, између осталог рекавши:

-Тешко је у овом тренутку пронаћи праве речи за таквог човека и лекара као што је био Зоран. Као директор установе могу рећи, са огромним убеђењем и великим жаљењем, да смо изгубили великог човека и изузетног стручњака, не само ваљевска стоматологија и наша установа, него и град Ваљево. Међу нама ће остати упамћен по посвећености и лакоћи с којом је обављао свој посао, по лакоћи којом је решавао проблеме што је одражавало његову интелигенцију. Знао је једном речју да вас упути на прави пут. Остаће упамћен и међу нашом децом коју је умео неретко да забави током интервенција.

У име Службе за стоматолошку здравствену заштиту од Зорана се опростила начелница др Верица Стаменић:

-Зорана сам упознала као младог колегу приликом његовог стажа 2004. године. Веома млад, вредан, жељан знања, није се устручавао да пита све што га интересује. Последње три године, због природе посла, кроз свакодневне разговоре и дружење упознала сам једног великог дечака. Дечака који је био веома вредан, одан нашој служби, спреман да ради без паузе, који се радовао сваком напретку, сваком набављеном инструменту и апарату. Увек је био спреман да помогне сваком колеги, у исто време био брижан отац својој Лени и свом Сави, добар супруг својој Славици, нежан према својим родитељима. По завршеном радном времену, скоро свакодневно смо пили кафу, анализирали смо претходну недељу, правили планове за следећу. Ту сам схватила да је Зоран једно велико дете, које воли да гледа филмове, игра видео игрице, прича и „Игри престола“. За време болести дуго смо разговарали телефоном. Последње што ми је рекао било је „Договорићемо се кад се вратим“. Драга породицо, у своје име и у име Стоматолошке службе, у име целог Дома здравља, хвала вам што сте нам пружили прилику да га упознамо, да радимо заједно, да се дружимо с њим. Знајте да ћемо увек бити ту за вас.

Др Зоран Живковић, специјалиста оралне хирургије, рођен је 1976. у Ваљеву. Основну школу и гимназију завршио је у родном граду. На Стоматолошком факултету Београдског универзитета дипломирао је 2003. године. Приправнички стаж завршава на Стоматологији Здравственог центра Ваљево од фебруара 2004. до фебруара 2005. године. У априлу исте године добија прво радно место – у Стоматолошкој служби Дома здравља Мионица, који је тада био у саставу Здравственог центра Ваљево, да би новембра исте године био распоређен на ваљевску Стоматологију. Специјализацију из оралне хирургије похађа у Београду од 2009. до 2012. године и полаже специјалистички испит у јуну 2012. Након издвајања Дома здравља Ваљево из Здравственог центра, од маја 2011. запослен је у Служби за стоматолошку здравствену заштиту наше установе. Био је шеф Одељења оралне хирургије, болести уста и зуба и стоматолошке протетике, до своје смрти. Иза себе је оставио супругу, кћерку и сина.