Патронажа на акцији „Озелени Ваљево“

У суботу је компанија Босис из Ваљева организовала акцију заштите и унапређења животне средине – „Озелени Ваљево – улепшај живот“, у оквиру „Босис ЕКО“ програма. Циљ акције је подићи свест и промовисати заначај и важност зелених површина и зеленила за квалитет живота у урбаним градским зонама и позвати локалне привреднике, институције и појединце да се прикључе озелењавању јавних површина града Ваљева. Акцији су се, као медицинска подршка, придружили представници Службе поливалентне патронаже наше установе. На тај начин је настављена одлична сарадња Дома здравља Ваљево и компаније „Босис“, започета предавањем за раднике фабрике поводом Светског дана борбе против дијабетеса (14. новембра прошле године) и бесплатним систематским прегледима за запослене започетим у фебруару. Превентивна контрола здравља обавља се суботом у нашој установи за групе од по 20 радника и до сада је њих 60 прошло прегледе, што је половина од укупног броја запослених.

У парку на Јадру присутне су поздравили градоначелник др Слободан Гвозденовић и члан Општинског већа за спорт и омладину др Мирољуб Ивановић. С обзиром да Босис ове године прославља 37 година постојања, а да је 21. марта био Светски дан шума, тим поводима је граду Ваљеву симболично поклонио 37 садница лишћара. Како у својој производњи као основну сировину користи картон и папир, који су директни производи дрвета, Босис је желео да део онога што свакодневно користи врати природи и тиме допринесе одрживом развоју и унапређењу животне средине за будуће генерације. Садња је обављена на две локације: парк „Вида Јоцић“ на Јадру, где је посађено 30 садница кугласте каталпе, и у дворишту школе „Десанка Максимовић“, где је посађено седам садница (2 саднице кугласте каталпе, 2 саднице кугалстог јасена и 3 саднице кугластог багрема).

У овој акцији „Босис“ је имао подршку Града Ваљева, ЈКП „Видрак“, Савета за младе, волонтера Босиса, Дома здравља Ваљево, Удружења учесника омладинских радних акција и волонтера Колубарског округа, ђака школа „Десанка Максимовић“ и „Милован Глишић“, као и неколико предузетника.