Др Љубо Алимпијевић у пензији

Првог дана априла, на свој рођендан, у пензију је испраћен начелник Службе за здравствену заштиту деце др Љубо Алимпијевић. Дакле, није била првоаприлска шала и стварно је било изненађење које је познатом ваљевском педијатру последњег радног дана приредила управа Дома здравља и колеге из његове службе! Др Љуба Алимпијевић није знао да га на крају смене, у холу Едукативног центра, очекују поклони, закуска, мала журка и више од свега – загрљаји и лепе речи! По дирљивим реакцијама било је јасно да је изненађење успело. Директорка Дома здравља др Бранка Антић, у присуству бројних колега, у име установе уручила му је захвалницу за дугогодишњи успешан и пожртвован рад и допринос развоју Службе за здравствену заштиту деце. Др Антић му је у име колегијума уручила и књиге на тему српске историје и војводе Мишића и кратко рекла: „Откад знам за себе, знам за др Љубу, то све говори“.

У име службе и Школскогдиспанзера, у којем је радио, поклон је уручила др Драгица Мирковић и рекла: „Захваљујем др Љуби на дугогодишњој и успешној сарадњи у Школском диспанзеру. Надам се да одласком у пензију то неће бити прекинуто. Љуба је увек први долазио на посао, почињао да прегледа већ од седам сати па до краја радног времена, да помогне и колегама и преузме наше обавезе. Знао је да нас критикује, али да се нашали, да нас насмеје.“ Др Алимпијевић је рекао да је ганут пријемом и захвалио се свима на сарадњи. Након тога је настављено краће дружење са бројним колегама из свих служби Дома здравља.

Др Љубо Алимпијевић је цео професионални живот провео у нашој установи, пуних 40 година. Завршио је Медицински факултет у Београду, а педијатрију специјализирао 1989. године. У Дому здравља запослен је од 1979. Од почетка је радио у Одељењу за здравствену заштиту школске деце, где је био шеф неколико година, а од 2015. начелник целе службе.