Дом здравља Ваљево

Дом здравља Ваљево је здравствена установа која становништву обезбеђује квалитетне и доступне услуге примарне здравствене заштите. Особље прати савремена достигнућа у медицини кроз активности у области промоције здравља, превенције, програма за рано откривање болести и лечење и брине о здрављу становника.

  • 014/ 315-00-38
  • 014/ 315-00-65
  • office@dzvaljevo.rs
  • Железничка 12, 14000 Ваљево

Портал за пацијенте

Реализација услуга у Дому здравља Ваљево електронским путем - Портал за пацијенте

Радно време Дома здравља за Нову годину

Дом здравља Ваљево обавештава суграђане о радном времену за новогодишње празнике.

детаљније

Обележен Светски дан особа са инвалидитетом

Ваљевска удружења особа са инвалидитетом су акцијом на Градском тргу обележила Светски дан особа са инвалидитетом. Том приликом придружили су се и представници установа које им пружају подршку, међу њима и наш Дом здравља – Служба поливалентне патронаже.

детаљније

Обележен Светски дан борбе против СИДЕ

На територији Колубарског округа у овој години доказан је један случај инфекције ХИВ-ом и у току су обраде за још три случаја. Само 17 особа тестирано је преко Саветовалишта за добровољно и поверљиво саветовање тестирање у Заводу за јавно здравље Ваљево ове године. То су подаци који су изнети на конференцији за медије одржаној у градском Заводу у организацији Црвеног крста, а поводом Светског дана борбе против сиде, који се обележава 1. децембра. Новинарима су се обратили представници релевантних организација које се баве превенцијом ХИВ инфекције у нашем граду, који су најавили низ едукација и интерактивних активности са младима, које за циљ имају очување здравља и превенцију од ХИВ-а.

детаљније

Дом здравља одржао Здравствену трибину о дијабетесу

Настављајући обележавање Светског дана борбе против дијабетеса, Дом здравља Ваљево је у свом Едукативном центру организовао Здравствену трибину о дијабетесу. О свим аспектима ове болести говорили су специјалисти опште медицине прим. др Јасмина Лукић, др Наташа Станковић, др Милица Милићевић, др Сања Мојсиловић и др Верица Петровић, педијатар др Јелена Јовановић, гинеколог-акушер др Ивана Ракић и патронажна сестре Милена Марјановић.

детаљније

ЗДРАВСТВЕНA ТРИБИНA О ДИЈАБЕТЕСУ

Настављајући обележавање Светског дана борбе против дијабетеса, Дом здравља Ваљево организује Здравствену трибину о дијабетесу на којој ће о свим аспектима ове болести говорити лекари и патронажне сестре Дома здравља.Трибина ће бити организована 29. новембра (уторак) у 18 сати, у Едукативном центру Дома здравља.

детаљније

КОВИД амбулантa убудуће у амбуланти Ново насеље

Дом здравља Ваљево обавештава суграђане да ће од понедељка 28. новембра КОВИД амбуланта функционисати у амбуланти Ново насеље. Радно време ће бити од 7 до 17 часова.

детаљније

КОВИД амбулантa од данас ради до 17 часова

Дом здравља Ваљево обавештава суграђане да ће, због смањеног обима посла, од среде 16. новембра КОВИД амбуланта скратити радно време, тако да ће пацијентима бити на располагању од 7 до 17 часова.

детаљније

Обележeн Светски дан борбе против дијабетеса

Служба поливалентне патронаже и Превентивни центар Дома здравља, у сарадњи са Заводом за јавно здравље, Медицинском школом и Црвеним крстом Ваљево, у понедељак 14. новембра обележили су Светски дан борбе против дијабетеса.

детаљније

Предавање у саборној цркви поводом Светих врача

Прослава Светих лекара и бесребреника Козме и Дамјана, заштитника лекарске професије, почела је у недељу увече предавањем „Хришћански смисао бола и патње“ психотерапеута др Биљане Пиргић и протојереја Александра Михаиловића у Храму васкрсења Христовог. У част празника приређена је и изложба икона, радова професора и студената Академије за уметност и конзервацију Српске Православне Цркве.

детаљније

Лекарска слава Свети врачи заједнички обележена у Дому здравља

Дом здравља Ваљево био је овогодишњи домаћин заједничког обележавања лекарске славе Свети врачи Козма и Дамјан за Општу болницу и Дом здравља Ваљево. У чину резања славског колача учествовали су директори обе установе: др Бранка Антић и др Бојана Јанковић, са сарадницима. Обред je водио епископ ваљевски Господин Исихије који је у беседи, између осталог, рекао:

детаљније

Проф. др Милош Марковић у Дому здравља говорио о ХПВ вакцинама

У Едукативном центру Дома здравља Ваљево организован je стручни састанак, на којем је наш познати имунолог, проф. др Милош Марковић са Медицинског факултета у Београду, говорио педијатрима и педијатријским сестрама о значају и примени вакцина против Хуманог папилома вируса (ХПВ), узрочника карцинома грлића материце.

детаљније

Посета предшколаца из вртића „Пинокио“ Служби хитне помоћи

Тридесетак предшколаца из ваљевског вртића „Пинокио“, предвођени васпитачима, посетили су Дом здравља Ваљево како би се упознали са радом Службе хитне помоћи и медицинског транспорта. Малишане је дочекала и добродошлицу им пожелела директорка др Бојана Јанковић, причајући им на пријемчив начин о здрављу и лечењу људи.

детаљније

Против грипа вакцинисано скоро 2.300 Ваљеваца

За месец дана, од краја септембра до краја октобра, против сезонског грипа вакцинисано је 2.289 Ваљеваца. Има још доста времена до уобичајене појаве грипа, вакцина има довољно, тако да ће сви заинтересовани Ваљевци моћи на време да се заштите.

детаљније

Заједничка јавна вежба спасавања и пружања прве помоћи

Канцеларија за младе града Ваљева, под покровитељством Града Ваљева, организовала је јуче јавну вежбу у делу Карађорђеве улице, која је имала за циљ да се у што реалнијим условима, уз поштовање свих прописаних мера безбедности и заштите, прикаже рад и увежбаност у гашењу пожара у објекту Градске управе, спречавању ширења пожара, спашавању, евакуацији и пружању прве помоћи повређенима.

детаљније

Дом здравља на Националном симпозијуму менталног здравља

У београдској општини Стари град 8. октобра је, у сусрет Светском дану менталног здравља (20. октобар), одржан акредитовани Национални симпозијум менталног здравља „Избори се, не сагори“, у организацији Удружења здравствених радника и сарадника Републике Србије „ЕСКУЛАП“.

детаљније

Светски дан хране и Међународни дан борбе против сиромаштва

Парнерске установе и организације обележиле су Светски дан хране – 16. октобар и Међународни дан борбе против сиромаштва. Носилац активности био је Црвени крст Ваљево, уз учешће Завода за јавно здравље Ваљево, Службе поливалентне патронаже ДЗ Ваљево и Медицинске школе „Др Миша Пантић”. У просторијама Музеја завичајних писаца Матичне библиотеке представљен је део активности свих локалних партнера у свакодневним настојањима да се побољшају животни услови најугроженијих суграђана и укаже на растући социјални раскорак.

детаљније

Радионице и предавања за основце и средњошколце у Дечјој недељи

И ове године наша установа дала је свој допринос реализацији Дечје недеље, која је одржана од 3. до 8. октобра под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“.

детаљније

Против грипа вакцинисано скоро хиљаду Ваљеваца

Имунизација против сезонског грипа почела је крајем септембра, а закључно са 7. октобром у амбулантама наше установе вакцинисано је 929 Ваљеваца. То је одличан одзив за осам дана давања доза против сезонског грипа.

детаљније

Национална недеља дојења - мајчино млеко је савршена формула за исхрану бебе

Тематском радионицом Школе за труднице и родитељство, посвећенe дојењу, Дом здравља Ваљево је обележиo Националну недељу промоције дојења. Осим садашњих полазница присуствовало је неколико мајки са бебама и малом децом, као и ученице Медицинске школе смера Гинеколошко-акушерска сестра.

детаљније

Учешће Дома здравља у Дечјој недељи

Дечја недеља се одржава од 3. до 8. октобра под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“. Свечано отварање је у ОШ „Милош Марковић“ у селу Доње Лесковице, с почетком у 11 сати. Наша установа традиционално даје свој допринос реализацији Дечје недеље, ове године у оквиру програма названог „Заједно смо на путу вашег одрастања“.

детаљније

Представници Дома здравља на трибини поводом Светског дана менталног здравља

Поводом Светског дана менталног здравља, невладина организација ПИН – Псyцхосоциал Инноватион Нетwорк је организовала трибину "Ментално здравље у Србији - где смо и где идемо?" 28.септембра у Етнографском музеју Србије у Београду. Трибини су присуствовали представници Дома здравља из Службе поливалентне патронаже.

детаљније

Међународни дан старих обележен превентивним прегледима у Удружењу пензионера

Активностима у Дому пензионера Служба поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево, у партнерству са Заводом за јавно здравље, Црвеним крстом Ваљево и Медицинском школом, сарадњом са Удружењем пензионера Града Ваљева, организовала је обележавање Међународног дана старијих особа (1. октобар). Бројним заинтерсованим пензионерима контролисани су крвни притисак, ниво масноћа и шећера у крви, телесна тежина и висина. Ученици Медицинске школе поставили су изложбу својих радова и заједно са волонтерима Црвеног крста делили здравствено-едукативне брошуре Института за јавно здравље „Батут“.

детаљније

Запажен рад др Марине Станковић на Конференцији опште медицине

Др Марина Станковић из Службе за кућно лечење и негу освојила је награду за најбољи стручни рад на Конференцији опште медицине са међународним учешћем у Врњачкој Бањи. Наслов постер презентацијe у виду слајдова др Станковић био је: ,,Палијативно збрињавање у кризним ситуацијама".

детаљније

Сва срца за здраво срце!

Уз слоган „Сва срца за здраво срце“ Дом здравља Ваљево и Спортски савез Ваљева, у сарадњи са Заводом за јавно здравље, Медицинском школом и Црвеним крстом Ваљево, обележили су Светски дан срца и Европску недељу спорта. У оквиру програма тренирала су деца из Школе рукомета Металац, Кошаркашког клуба Феникс и Бициклистичког клуба Спутњик, манифестујући на тај начин колико је физичка активност битна за здраво срце.

детаљније

Бројне здравствено-васпитне активности Дома здравља

Служба поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево у септембру је наставила низ здравствено-васпитних активности, првенствено кроз обележавање важних датума у Календару здравља СЗО, у партнерству са Заводом за јавно здравље, Црвеним крстом Ваљево и Медицинском школом.

детаљније

Састанак са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије

Национална организација особа са инвалидитетом Србије (NOOIS) данас је у згради Града Ваљева одржала састанак са ваљевским удружењима које окупљају особе са инвалидитетом. Састанку је присуствовао и Марко Јевтић, члан Градског већа Ваљева задужен за рад, запошљавање и социјалну политику.

детаљније

Од сутра имунизација против грипа у амбулантама Дома здравља

Од четвртка 29. септембра почиње имунизација против сезонског грипа, која ће се ове сезоне спроводити радним данима у амбулантама Дома здравља Ваљево. У амбулантама Ново насеље и Пети пук је планирано давање вакцине грађанима који њима гравитирају, док је сви остали суграђани могу примити у амбуланти Дома пензионера.

детаљније

Провера одржавања акредитационих стандарда

Јуче је у нашој установи обављена нова редовна провера одржавања акредитационих стандарда, уз поштовање противепидемијских мера. Одржан је састанак на којем су управа Дома здравља Ваљево и представници акредитационих тимова представили најзначајније актуелни сегменте рада установе, прегледана је документација и организован обилазак дела Дома здравља који није у КОВИД режиму.

детаљније

Дом здравља препоручио пријем ХПВ вакцине уз редовну имунизацију у осмом разреду

У Србији је летос први пут почело давање ХПВ вакцине против карцинома грлића материце. Вакцина није обавезна него препоручена и бесплатна је за узраст од девет до 19 година. Упркос летњем распусту и сезони годишњих одмора интересовање је било веће од очекиваног: од 182 дозе најсавременије деветовалентне вакцине Гардасил-9, колико је Дом здравља Ваљево укупно добио у више наврата, утрошено је 87.

детаљније

Превентивни прегледи на манифестацији у Причевићу

После две године паузе због пандемије, јуче је у селу Причевић удаљеном 14км од Ваљева, одржана традиционална Овчарска изложба, уз пратећи Фестивал јагњећег печења и продајну изложбу домаћих прехрамбених производа и народне радиности. Отворили су је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и државни секретар Министарства пољопривреде Сенад Махмутовић.

детаљније

Мање прегледа и позитивних пацијената у Ковид амбуланти

Последњих дана је епидемиолошка ситуација по питању корона вируса у нашем граду знатно повољнија, каже др Бранислав Јовановић, шеф Одсека медицине рада Дома здравља Ваљево.

детаљније

Радионице за прваке „Безбедност деце у саобраћају

Као партнерска организација Црвеном крсту Ваљево, Служба поливалентне патронаже и представници Завода за јавно здравље од 7. до 16. септембра учествују у радионицама „Безбедност деце у саобраћају“.

детаљније

Превентивни прегледи мештана у Доњим Лесковицама

Служба поливалентне патронаже је у планинском селу Доње Лесковице на хришћански празник Благу Марију, црквену славу, обавила превентивне прегледе заинтересованих мештана, који су се окупили у великом броју у сеоској цркви.

детаљније

Прегледано 75 људи и урађено 250 прегледа на Ставама

У оквиру манифестације „Дани купина“ на Ставама Дом здравља Ваљево је организовао „Медицинско село“ у згради основне школе.

детаљније

Од 1. августа главни улаз Дома здравља за Ковид амбуланту

Због повећаног броја прегледа пацијената са респираторним инфекцијама и потребе за више ординација, Дом здравља Ваљево од понедељка 1. августа реорганизује рад на начин који је познат суграђанима.

детаљније

Од данас Kовид амбуланта ради до 22 часа

Према налогу Министарства здравља Републике Србије рад ковид амбуланти од данас је продужен до 22 часа, у складу са епидемиолошком ситуацијом.

детаљније

Медицинско село у недељу на Ставама

У Ковид амбуланти Дома здравља Ваљево од претходне седмице расте број прегледа и пацијената позитивних на коронавирус. Јуче је регистровано 250 прегледа и 72 позитивна пацијента, али добра вест је да су симптоми углавном благи, каже директорка др Бојана Јанковић.

детаљније

Повећање броја позитивних, симптоми углавном благи

У Ковид амбуланти Дома здравља Ваљево од претходне седмице расте број прегледа и пацијената позитивних на коронавирус. Јуче је регистровано 250 прегледа и 72 позитивна пацијента, али добра вест је да су симптоми углавном благи, каже директорка др Бојана Јанковић.

детаљније

Од понедељка Kовид амбуланта ради до 20 часова

Ковид амбуланта Дома здравља Ваљево, као и друге у Србији, од понедељка 18. јула продужиће радно време до 20 часова, тако да ће радити од 7 до 20 часова свим данима у недељи.

детаљније

Почетак рада Телефонског саветовалишта за одрасле пацијенте

У оквиру Превентивног центра Дома здравља Ваљево од понедељка 18. јула почиње рад Телефонског саветовалишта за одрасле пацијенте. Саветовалиште ће функционисати преко броја 014 315 0099, радним данима од 14 до 16 часова.

детаљније

Јачање капацитета Гинеколошке службе за поступање са женама са инвалидитетом

Чланица “Иницијативе жена са инвалидитетом за унапређење сексуалних и репродуктивних права” и сарадница Организације за подршку женама с инвалидитетом “Из круга Војводина“, Светлана Јанковић Бељански, одржала је едукативну сесију са здравственим радницима одељења Гинекологије Дома здравља у Ваљеву, у циљу повећања капацитета здравствених радника за поступање са женама са инвалидитетом.

детаљније

Тестирање на КОВИД и снимање рендгеном продужено до 16 сати

Због благог повећања броја прегледа и позитивних пацијената, од 7. јула ће бити продужено време за тестирање и рендген снимање у КОВИД амбуланти Дома здравља.

детаљније

Унапређење комуникације са родитељима у циљу повећања имунизације

Институт за јавно здравље србије „Др Милан Јовановић Батут“, уз подршку УНИЦЕФ-а, 28. и 29. јуна је организовао едукацију из области непосредне комуникације са родитељима за педијатре и медицинске сестре и техничаре Колубарског округа, који спроводе имунизацију, а све у циљу повећања имунизације.

детаљније

Обележен Међународни дан борбе против злоупотребе и незаконите трговине дрогама

Представници Црвеног крста Ваљево, Патронажне службе Дома здравља Ваљево, Завода за јавно здравље, Медицинске школе и Омладине ЈАЗАС-а на Градском тргу су обележили Међународни дан против против злоупотребе и незаконите трговине дрогама (26. јун).

детаљније

Почело заказивање и давање ХПВ вакцина у Дому здравља Ваљево

На конференцији за новинаре у Дому здравља Ваљево др Милан Мирковић, начелник Службе за здравствену заштиту жена и др Валентина Марковић, начелница Службе за здравствену заштиту деце, препоручили су пријем ХПВ вакцине против карцинома грлића материце. Вакцина није обавезна него препоручена и то у узрасту од девет до 19 година. Дом здравља је добио 100 доза најсавременије деветовалентне вакцине Гардасил-9, а интересовање је доста добро.

детаљније

Обележен Месец менталног здравља

Активностима у двема највећим сеоским амбулантама, у Ваљесвкој Каменици и Бранковини, Служба поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево обележила је Национални месец менталног здравља, за који је на иницијативу Министарства здравља и Републичке стручне комисије изабран месец јун.

детаљније

Завршен циклус патронажних посета оболелима од мултипле склерозе

После паузе од две године, условљене пандемијом, Служба поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево обновила је кућне посете члановима Удружењем мултипле склерозе Колубарског округа. Контрола основних параметара здравља и саветодавни рад започети су крајем априла и завршени ових дана.

детаљније

Око 200 прегледа на Медицинском селу у Дивцима

У оквиру Медицинског села здравствене екипе Дома здравља и Опште болнице данас су у Дивцима урадиле 189 прегледа. Обављено је по 40 прегледа код лекара опште медицине, ултразвучних прегледа абдомена и кардиолошких, уз ЕКГ снимак, затим 15 прегледа специјалисте за ухо,грло и нос, као и 12 прегледа неуролога. Патронажна служба је код 42 људи преконтролисала ниво шећера и холестерола, док је Служба кућне неге и лечења посетила четири домаћинства са тешко покретљивим болесницима. Дежурала је и Служба хитне медицинске помоћи.

детаљније

Учешће на Националном конгресу и признање Савезу удружења здравствених радника наше установе

У организацији Савеза удружења здравствених радника Србије, под покровитељством Министарства здравља, на Златибору је од 25. до 29. маја одржан Национални конгрес здравствених радника Србије са међународним учешћем, под називом „Већи од изазова КОВИД-19“.

детаљније

Дуван: претња нашој животној средини

Под слоганом „Дуван: претња нашој животној средини“ едукативном изложбом, поделом промоматеријала и анкетирањем грађана Дом здравља, Завод за јавно здравље, Црвени крст и Медицинска школа обележили су на Градском тргу Светски дан против дуванског дима (31. мај).

детаљније

Реализовани превентивни прегледи у Доњој Каменици

Екипе Дома здравља Ваљево у недељу 29. маја реализовале су превентивне прегледе у Доњој (Ваљевској) Каменици, у оквиру популарне манифестације „Фестивал прасећег печења“.

детаљније

Превентивни прегледи у Доњој Каменици

Дом здравља Ваљево обавештава мештане Доње Каменице и околних села да ће у недељу 29. маја радити превентивне прегледе у згради основне школе.

детаљније

Мобилни мамограф у Дому здравља Ваљево до 3. јуна

Мобилни мамограф ће у Дому здравља Ваљево остати 10 дана дуже него што је планирано, односно до 3. јуна (прегледи су почели 4. маја).

детаљније

Учешће Дома здравља на свечаној академији Факултета здравствених и пословних студија поводом Дана сестринства

Поводом Међународног дана сестринства Факултет здравствених и пословних студија Универзитета Сингидунум у Ваљеву, који школује будуће академске медицинске сестре, организовао је свечану академију.

детаљније

Активно учешће ДЗ Ваљево на Националном конгресу са међународним учешћем „На истом путу – ка истом циљу“

Представници Дома здравља Ваљево су у периоду од 7.4 - 10.04.2022. активно учествовали на Националном конгресу са међународним учешћем ,,На истом путу - ка истом циљу’’, одржаном на Златибору у организацији Удружења здравствених радника и сарадника Републике Србије (УЗРСРС) ,,ЕСКУЛАП’’.

детаљније

Обележена сестринска слава Свети Василије Острошки

У Општој болници Ваљево обележена је сестринска слава Свети Василије Острошки, истог дана када је и Међународни дан сестринства – 12. мај. Слави су из Дома здравља присуствовале директорка др Бојана Јанковић, главна сестра Гордана Симић и главне сестре и техничари свих служби наше установе.

детаљније

Поводом Међународног дана сестринства

Поводом Међународног дана сестринства Дом здравља Ваљево жели да истакне велику улогу медицинских сестара и техничара у сузбијању пандемије КОВИД-19 пуне две године. Када је било најпотребније на делу су показали хуманост и племенитост позива који су изабрали.

детаљније

Кретањем до здравља - Међународни дан физичке активности

На Градском тргу данас је обележен Међународни дан физичке активности. Под слоганом „Кретањем до здравља“ манифестацију су заједнички организовали Патронажа Дома здравља, Завод за јавно здравље, Црвени крст, Медицинска школа и Спортски савез Ваљева. Здравствене установе су поставиле изложбу посвећену здравим стиловима живота и правилној исхрани, док су млађе категорије КК Студент, женског и мушког РК Металац и Карате клуба 014, као и III-4 одељење целодневне наставе Прве основне школе демонстрирали неколико спортова. Осим тога, у ОШ „Андра Савчић“ одржана је трибина „Значај физичке активности“ за ученике од петог до осмог разреда на којој је, уз представнике већ споменутих установа и служби, говорила др Валентина Марковић, начелница Педијатрије Дома здравља Ваљево.

детаљније

Од понедељка промена улаза за КОВИД амбуланту

Дом здравља Ваљево обавештава суграђане да ће се од понедељка 9. маја за потребе КОВИД амбуланте користити мањи бочни улаз са предње стране зграде, до Службе хитне помоћи. Тестирање и снимање рендгеном биће премештени из досадашњих просторија у ординације Опште медицине у приземљу, где се већ обављају прегледи и раде лабораторијске анализе за пацијенте са респираторним инфекцијама. Дакле, простор КОВИД амбуланте је исти, само ће се користити други улаз.

детаљније

Обновљени превентивни преглeди колектива

Служба поливалентне патронаже јуче је обавила превентивне прегледе запослених у ОШ „Милош Марковић“ у Доњим Лесковицама, удаљеном подпланинском селу.

детаљније

Од среде поново прегледи мобилним мамографом

Од 4. маја ће у Дому здравља Ваљево поново бити омогућени превентивни прегледи мобилним мамографом, у циљу раног откривања рака дојке код жена.

детаљније

Учешће на трибини „Нове терапије за оболеле од мултипле склерозе“

На основу успешне сарадње Службе поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево са Удружењем мултипле склерозе Колубарског округа, главна сестра службе Весна Павловић била је један од излагача на трибини „Нове терапије за оболеле од мултипле склерозе“. Трибину је за своје чланове удружење организовало у простору Музеја завичајних писаца Градске библиотеке.

детаљније

Обновљене патронажне посете оболелима од мултипле склерозе

После паузе од две године условљене пандемијом Служба поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево интензивирала је сарадњу са Удружењем мултипле склерозе Колубарског округа. У оквиру те сарадње Патронажа је обновила кућне посете члановима удружења.

детаљније

Почетак рада амбуланте у Бранковини

Од среде 20. априла поново ће радити амбуланта Дома здравља у Бранковини, за сада сваке среде.

детаљније

Поново ради Превентивни центар у Дому здравља Ваљево

Дом здравља Ваљево обавештава грађане да поново ради Превентивни центар, сваког радног дана до 7 до 14 часова. Превентивни центар се налази између другог и трећег спрата (међуспрат) зграде Дома здравља.

детаљније

Превентивним акцијама обележен Светски дан здравља

Поводом 7. априла – Светског дана здравља, екипа Службе поливалентне патронаже Дома здравља Ваљево је у четвртак од 8 до 10 часова у просторијама Месне заједнице Пети пук заинтересованим грађанима мерила притисак и ниво шећера у крви. Од 12 часова организована је централна манифестација на Градском тргу, у којој су учествовали представници Дома здравља (Патронажа), Завода за јавно здравље, Медицинске школе и Црвеног крста Ваљево.

детаљније

Наше труднице и ми у „Априлу, месецу књиге“

Наша установа је учествовала у лепом програму који је осмислила Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“. Наиме, програм „Април месец књиге“ јуче је отворен радионицом о читању за труднице, маме и бебе симпатичног назива „Дођи на кекс, млеко и причу“. Учеснице овог програма биле су полазнице Школе за труднице и родитељство нашег Дома здравља, које је окупила и у разговору учествовала главна патронажна сестра Весна Павловић.

детаљније

Учешће на семинару „Ефикасан институционални одговор на насиље у породици“

Главна сестра Службе поливалентне патронаже Весна Павловић 5. и 6. априла учествује на семинару „Ефикасан институционални одговор на насиље у породици“, који се одржава у хотелу „Royal Mountain“ на Дивчибарама, као представник Дома здравља Ваљево и Тима за превенцију злостављања и занемаривања.

детаљније

Predavanje u Medicinskoj školi povodom Meseca borbe protiv raka

U Kalendaru zdravlja Svetske zdravstvene organizacije mart je Mesec borbe protiv raka. Tim povodom juče je multisektorski tim, u kojem je bio i predstavnik naše ustanove, održao zdravstveno predavanje učenicima treće godine Medicinske škole Valjevo - smer zdravstveni negovatelj.

детаљније

Активан рад Школе за труднице и родитељство

Нови циклус популарне Школе за труднице и родитељство Дома здравља Ваљево кренуо је крајем фебруара. Организује је Служба поливалентне патронаже, оснивач и руководилац је струковна сестра-специјалиста јавног здравља Славица Филиповић. Изузетан је податак да школа без прекида ради 17 година (основана маја 2005. године), чак су за ове две године пандемије паузе прављене само у шпицевима, уз максимално поштовање превентивних противепидемијских мера.

детаљније

Отворена стоматолошка ординација у ОШ „Милован Глишић“

Данас је отворена стоматолошка ординација за ученике у Основној школи „Милован Глишић“, тако да сада све основне школе у граду имају зубну амбуланту, као и Техничка и Пољопривредна школа. Ординација је постојала у старој згради, брзо после усељења у нови објекат почела је пандемија коронавируса, тако да је овај пројекат сада реализован. О томе директорка Дома здравља Ваљево др Бојана Јанковић каже:

детаљније

Здравствена станица у Ваљевској Каменици ради пет дана у недељи

Захваљујући бољој епидемиолошкој ситуацији и мањем броју лекара ангажованих у КОВИД амбуланти, од данас здравствена станица у Ваљевској Каменици ради пуним капацитетом.

детаљније

Од понедељка вакцинација против КОВИДА у Дому здравља

Од понедељка 7. марта вакцинација против КОВИДА спроводиће се у Превентивном центру Дома здравља, између другог и трећег спрата (некадашње просторије Службе за кућно лечење и негу).

детаљније

Мобилним мамографом до сада прегледано преко 300 жена

Прегледи мобилним мамографом у кругу наше установе, са циљем превенције и раног откривања рака дојке, почели су 24. фебруара и до сада је прегледано преко 300 жена. Иако је првобитно било планирано да мобилни мамограф буде стациониран у Ваљеву око месец дана, због потреба у Нишу Институт „Батут“ је приморан да га повуче раније, тако да су снимања заказана закључно са 12. мартом. Интересовање је било веома велико и сви термини су телефонским путем попуњени за три дана.

детаљније

Обавештење Стоматологије за протезе и фиксне надокнаде

Служба за стоматолошку здравствену заштиту Дома здравља Ваљево обавештава суграђане старије од 65 година који имају право на бесплатну протезу да ће, због великог интересовања, бити формиране листе чекања. Стоматологија моли пацијенте за разумевањe јер ове услуге пружа само један специјалиста протетике.

детаљније

IN MEMORIAM - Србољуб Срба Симеуновић

Пре неколико дана преминуо је наш драги колега у пензији Србољуб Срба Симеуновић, који је у Поливалентној патронажној служби Дома здравља Ваљево радио од оснивања.

детаљније

Превентивни стоматолошки прегледи трудница

Дом здравља Ваљево је започео реaлизацију нове превентивне акцију: у оквиру редовних патронажних посета трудницама спроводе се и превентивни стоматолошки прегледи, као и индивидуални здравствено-васпитни рад, на градском и сеоском подручју. Осим тога, стоматолог ће убудуће редовно бити део тима Школе за труднице и родитељство.

детаљније

Распоред рада одељења Дома здравља од 28. фебруара

Од понедељка 28. фебруара КОВИД амбуланта за одрасле биће само у приземљу Дома здравља, уз радно време од 7 до 17 часова. Ту ће се радити и тестирање, лабораторијске анализе и рендген снимање, такође до 17 часова.

детаљније

Од 24. фебруара превентивни прегледи мобилним мамографом

У организацији Министарства здравља, Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Дома здравља Ваљево, од 24. фебруара ће у нашем граду почети организовани превентивни прегледи са циљем раног откривања рака дојке.

детаљније

Смањен број прегледа и првих прегледа у КОВИД амбуланти

Од почетка фебруара постепено се смањује број пацијената у КОВИД амбуланти Дома здравља, да би се у последњој недељи кретао између 600 и 700 дневно. То су и даље велике цифре, али у поређењу са другом половином јануара ситуација је повољнија. Подсећамо да се у том периоду број прегледа често кретао између 800 и 900, да би 28. јануара било збринуто рекордних 925 пацијената!

детаљније

Провера говорних способности будућих ђака првака

Увелико су у току предуписни лекарски прегледи будућих ђака првака. У ери модерних комуникацијских технологија, које не заобилазе ни најмлађе, једна од најинтересантнијих тема свакако јесте развој говорног изражавања полазника у основну школу. О томе смо разговарали са логопедом Дома здравља Ваљево Светланом Михаиловић, имајући у виду да се стиче утисак да су говорни проблеми деце све израженији, а више од трећине предшколаца ове генерације већ је било на заказаном прегледу пред полазак у школу.

детаљније

У КОВИД амбуланти просечно 824 прегледа за седам дана

Просечан број прегледа од 26. јануара до 1. фебруара износи 824. Апсолутни рекорд по броју прегледа, не само у овом таласу него од почетка пандемије, забележен је 28. јануара и износио је 925. Иначе је претходних седам дана баш било ударно по броју примљених и прегледаних суграђана: 26. јануара 862, 27. јануара 840, 28. јануара 925 и 31. јануара 851.

детаљније

Трибина у Медицинској школи поводом Националног дана без дувана

Представници Завода за јавно здравље Ваљево, Дома здравља Ваљево и Црвеног крста Ваљево данас су у Медицинској школи одржали трибину за ученике првог разреда под називом „365 ДАНА БЕЗ ДУВАНА”, уз поштовaње свих мера превенције у борби против пандемије коронавируса.

детаљније

Обележен Национални дан без дувана

Под овогодишњим слоганом „365 ДАНА БЕЗ ДУВАНА” Црвени крст Ваљево, као носилац активности, Завод за јавно здравље Ваљево, Дом здравља Ваљево и Медицинска школа обележили су 31. јануар – Национални дан без дувана. Током овогодишњег Националног дана без дувана посебно се наглашавају значај превенције отпочињања и важност престанка употребе дувана код оних који га већ користе.

детаљније

Повећан број прехлађене и позитивне деце

После новогодишњих и божићних празника повећао се и број деце са респираторним инфекцијама, коју родитељи доводе на прегледе у дечју КОВИД амбуланту на одељењу Педијатрије Дома здравља Ваљево. Пораст респираторних инфекција уобичајен је сваке године у овом периоду, али је ове године ипак нешто већи, каже начелница Службе за здравстену заштиту деце др Валентина Марковић, а повећава се и број позивних на корона вирус.

детаљније

Издавање резултата и продужавањe хроничне терапије преко сајта Дома здравља

Дом здравља Ваљево подсећа суграђане да преко сајта www.dzvaljevo.rs могу користити онлајн услуге и тако избећи долазак у Дом здравља или амбуланте ако то није неопходно, због неповољне епидемиолошке ситуације.

детаљније

Од понедељка 10. јануара цео Дом здравља прелази у КОВИД режим

Због наглог повећања броја прегледа пацијената са респираторним инфекцијама, Дом здравља Ваљево од понедељка 10. јануара прелази у КОВИД режим, као што је било у периоду од средине септембра до почетка децембра прошле године.

детаљније

Архива вести 2021.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2021.год.

детаљније

Архива вести 2020.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2020.год.

детаљније

Архива вести 2019.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2019.год.

детаљније

Архива вести 2018.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2018.год.

детаљније

Архива вести 2017.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2017.год.

детаљније

Архива вести 2016.год.

Погледајте нашу архиву вести за 2016.год.

детаљније